Továbbra is a dobogón a QPR, a Cardiff és az Ipswich

A Championship 5. fordulóját megelőzően a dobogón három olyan, magyar válogatott labdarúgót is a keretében tudó csapat állt, mely a fordulót letudva is megőrizte veretlenségét és pozícióját.

A Queens Park Rangers az első félidőben még be volt oltva gól ellen, de a másodikban hármat hintve magabiztosan győzte le a nemrégiben még góljaival a győri drukkereket megugrasztó Tarmo Kinkkel felálló Middlesbrough-t. Buzsáky Ákos ismét a kispadon kezdett, és 3–0-ás állásnál állt be Taarabt hylére a 70. percben.
QPR - Middlesbrough 3-0 (0-0)
Gólszerzők
: Helguson (H. Helguson 49., 11-esből), Ephraim (53.), Mackie (59.)

Az Ipswich Town is őrzi veretlenségét, egy döntetlenre futotta a Roy Keane tanítványoknak a tavaly még a PL-ben vitézkedő Portsmouth elleni bajnokin. A két magyar válogatott, Fülöp Márton és Priskin Tamás is a kezdőben kapott helyet, előbbi végig védett, míg Priskint a 72. percben lecserélte mestere, a magyar fiút az ír Kennedy váltotta. Fülöp Márton jól állta a sarat, leginkább a második félidőben voltak védenivalói.
Portsmouth - Ipswich Town 0-0
Gólszerzők:
-

A Gyepes Gáborral a kezdőben felálló Cardiff City, Olofinjana 20. percben szerzett fejesgóljával, majd a 81. percben Rae találatával verte el a Hull Cityt, és továbbra is őrzi veretlenségét. A vendégek nem nevezték a mérkőzésre, a Sheffield Uniteddel is hírbe hozott Halmosi Pétert. Gyepes Gábor végigjátszotta a találkozót.
Cardiff City - Hull City 2-0 (1-0)
Gólszerzők:
Olofinjana (20.), Rae (81.)