Magyarokkal a fedélzeten veszi kezdetét ma az Európa-liga csoportkörének első fordulója

Kedden és szerdán a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulóját rendezték, ma pedig az Európa-liga csoportköre kezdődik el. Egyetlen magyar csapat, a DVSC jutott csak el a csoportkörig, pedig nagy reményekkel indult a Győr és a Videoton is, de sajnos ők már lemorzsólodtak a csoportkörig vezető úton.

A Debrecen az első fordulóban ma az ukrán Metalisztet fogadja, de az itt pályára lépő magyarokon kívül még akad pár honi labdarúgó az Európa-ligában. Egyből itt van két olyan magyar játékos, akik a Loki csoportellenfelének, a holland PSV és az olasz Sampdoria kötelékébe tartoznak. Mivel a Loki az ukránokat látja vendégül, értelemszerűen a PSV az olaszokkal fog ma meccselni.
Feltűnhet még a mai párosításokat szemlélve, hogy a PSV-Sampdoria párharcon kívül lesz még egy olyan találkozó, ahol magyarok futhatnak szembe egymással. Juhász, aki a tegnap hosszabította meg a szerződését plusz négy évvel az Anderlechttel, ma este a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Zenitet látja vendégül.
Hajnal Tamás sajnos sérült, így kihagyja az ukrán kirándulást, a Borussia cirka 1400 km-t utazott azért, hogy a Karpaty Lviv vendége legyen.
Gulácsi Péter a Liverpool harmadik számú kapusa biztosan nem lesz ott a Steaua Bukarest elleni keretben.

PSV - Sampdoria
A hazaiak egyik sztárja, milyen örömteli ezt kimondani, egy magyar labdarúgó, nevezetesen Dzsudzsák Balázs a tavalyi szezonban is remekül helytállt csapatával, akkor a csoportból továbbjutva a legjobb 32 között az a német Hamburg állította meg őket idegenben rúgott góljának köszönhetően, amely az utána következő körben ismét egy magyaros csapatot, az Anderlechtet búcsúztatta. A németeket végül aztán Geráék állították meg az elődöntőben.
A Sampdoria egy kicsit keserű szájízzel érkezett az Európa-ligába, hiszen már a BL kapujában álltak, fél lábbal már a kapun is beléptek, de Pizarro az utolsó pillanatokban elgáncsolta az olaszokat. A Werder elleni kiesést viszont most kárpótolni szeretnék, ennek adott hangot az olasz mester Di Carlo is. "A PSV igazi támadó futballt játszik, így ez a mérkőzés természetesen nem ígérkezik könnyűnek, de persze mi nem feltartott kézzel állunk ki a Philips stadion zöld gyepére. Tiszteljük ellenfelünk erejét, de nem félünk, mi a három pontért indulunk jöttünk Eindhovenbe."
Dzsudzsák Balázs minden bizonnyal ott lesz a kezdőben, míg a másik oldalon Koman Vladimir a kispadról fog beszállni, hogy friss erőt adjon majd a többieknek. Ezt a Serie A-s statisztikája támasztja alá, hiszen két forduló alatt, ha nem is 180, de 73 percet már pályán töltött a Sampban. A magyar futballsikerekért szorítók azonban cseppet sem lennének elkeseredve, ha Koman Cassanóékkal együtt hallgathatná a pályán a BL himnuszt. Ez már csak Domenico Di Carlón múlik.

Anderlecht - Zenit
Fentebb említett Juhász Roland, a magyar labdarúgó-válogatott és az Anderlecht alapembere tegnap hosszabított klubjával, így a vezetők megnyugodhattak, hiszen a csapat egyik legbiztosabb pontját sikerült maradásra bírniuk. A tegnapi nap még szárnyra keltek olyan hírek, hogy Juhász Zenit elleni szereplése nem is biztos, mivel kisebb sérülése adódott, de a klub honlapján már ott van a neve a bő keretben.
A másik oldalon a válogatottságot lemondó Huszti Szabolcs várja, hogy odapiszkáljon a belgáknak. Huszti mostantól teljes erőbedobással azért dolgozik, hogy meggyőzze Spallettit, helye van a Zenit kezdőcsapatában. Ez a lehetőség akár ma is eljöhetne, de nem valószínű hogy ez lesz az a meccs, ahol a kezdő tizenegy tagjaként fog a Constant Vanden Stock stadion gyepére kifutni. Csereként beszállva viszont a bal oldalon sokat lendíthet az orosz gépezeten.

CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-csoport

Salzburg (osztrák) – Manchester City (angol) 19.00
Juventus (olasz) – Lech Poznan (lengyel) 19.00

B-csoport
Arisz (görög) – Atlético Madrid (spanyol) 19.00 (TV: Digi Sport)
Leverkusen (német) – Rosenborg (norvég) 19.00 (TV: Sat1)

C-csoport
Lille (francia) – Sporting (portugál) 19.00
Levszki (bolgár) – Gent (belga) 19.00

D-csoport
Dinamo Zagreb (horvát) – Villarreal (spanyol) 19.00
FC Bruges (belga) – PAOK (görög) 19.00

E-csoport
AZ (holland) – Sheriff (moldovai) 19.00
Dinamo Kijev (ukrán) – BATE (fehérorosz) 19.00

F-csoport
Sparta Praha (cseh) – Palermo (olasz) 19.00
Lausanne (svájci) – CSZKA Moszkva (orosz) 19.00

G-csoport
Anderlecht (belga) Zenit (orosz) 21.05
AEK (görög) – Hajduk (horvát) 21.05

H-csoport
Stuttgart (német) – Young Boys (svájci) 21.05
Getafe (spanyol) – OB Odense (dán) 21.05

I-csoport
DEBRECEN
– Metaliszt (ukrán) 21.05 (TV: Story Tv4)
PSV (holland)Sampdoria (olasz) 21.05 (TV: Digi Sport)

J-csoport
Karpati (ukrán) – Dortmund (német) 21.05 (TV: Sat1)
Sevilla (spanyol) – PSG (francia) 21.05

K-csoport
Napoli (olasz) – Utrecht (holland) 21.05
Liverpool (angol) – Steaua (román) 21.05

L-csoport
Besiktas (török) – CSZKA Szófia (bolgár) 21.05
Porto (portugál) - Rapid Wien (osztrák) 21.05