Dzsudzsák és Juhász is eredményes volt az Európa-ligában

Csütörtökön az Európa-liga csoportkörének első fordulóját rendezték, három légiósunk is pályára lépett.

A Debrecen 'I' jelű csoportjában a PSV - Sampdoria csoportrangadón igazságos döntetlen született, mindkét csapat rászolgált az egy pontra. A hazaiaknál Dzsudzsák Balázs kezdőként kapott szerepet, és neki köszönhetően tartotta otthon az egy pontot az eindhoveni csapat.
Koman Vladimir is kezdő volt az olaszoknál, Di Carlo edző 81 perc játéklehetőséget biztosított a magyar fiúnak.

PSV (holland) - Sampdoria (olasz) 1-1 (0-1)
PSV:
Isaksson, Pieters, Bouma, Marcelo, Afellay, Engelaar, Hutchinson , Dzsudzsák, Lens (Abramat, 80.), Berg (Koevermans, 75.), Toivonen (J. Reis, 84.)
Sampdoria: Curci, Ziegler, Gastaldello, Volta, Cacciatore, Palombo, Semioli (Padalino, 68.), Koman (Dessena, 81.), Mannini, Cassano, Marilungo (Guberti, 87.)
Gólszerzők: Dzsudzsák (90.), ill. Cacciatore (26.)

 

Az 'I' csoport másik mérkőzésén
DEBRECEN – Metaliszt (ukrán) 0–5
Gólszerzők:
Edmar (24., 74.), C. Xavier (34.), Fininho (77.), Valjajev (89.)

A 'G' csoportban is a csoport első két helyére pályázó csapat, a Juhász Rolanddal a kezdőben felálló Anderlecht, és Huszti Szabolcsot a kispadon jegelő Zenit csapott össze Brüsszelben a Constant Vanden Stock stadionban. A mérkőzés nem kezdődött valami fényesen Jacobs tanítványainak, Kerzsakov már a 8. percben előnyhöz jutatta a Zenitet, amit még az első félidőben kettővel megfejelt. Kerzsakov szebbnél szebb góljaival ronggyá verte az Anderlechtet az első félidőben. Félő volt, hogy a Juhászék teljesen összeesnek a második félidőre és kiütéssel végződik a mérkőzés, de a szünetről visszatérve összekapták magukat a lilák, és több kecsegtető helyzetük is akadt. A 48. percben a magyar védőért kellett izgulni, ugyanis Fajzulinnal történő összefejelésük után sokáig ápolni kellett, de szerencsére visszatérhetett a pályára. A 66. percben aztán Juhásznak köszönhetően egy szögletrúgás utáni fejesből csak összejött a hazaiak szépítő találata. A hajrában még mindent beleadott az Anderlecht, ebben a periódusban több lehetősége volt mint a Zenitnek, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük. A vendégeknél kispadozó Huszti Szabolcs csereként sem jutott szóhoz ezen a találkozón.

Anderlecht (belga) - Zenit (orosz) 1-3 (0-3)
Anderlecht:
Proto, Rnic (Legear, 46.), Bernardez, Juhasz, Deschacht, Biglia, Gillet, Boussoufa, Polak, Lukaku, Suarez
Zenit: Zjevnov, Semak, Bruno Alves, Lombaerts, Lukovics, Denisov, Zirjanov, Danny (Krizanac, 90.), Sjirokov (Fajzulin, 36.), Kerzsakov (Jonov, 79.), Lazovics
Gólszerzők: Juhász (66.), ill. Kerzsakov (8., 33., 44.)

 

A 'G' csoport másik mérkőzésén
AEK (görög) – Hajduk (horvát) 3–1
Gólszerzők:
Dzsebbur (12.), Liberopulosz (65.), Scocco (89.), ill. Ibricic (29., 11-esből)

A 'J' csoportban szerepel Hajnal Tamás csapata a Borussia Dortmund, amely Ukrajnába kirándult, ahol a Kárpáti Lviv fogadta a magyar középpályást nélkülöző német csapatot. Fordulatos mérkőzésen a vendégek a 92. percben rúgott Götze góllal nyerték meg a kupameccset.
Karpati Lviv (ukrán) – Dortmund (német) 3–4 (1-2)
Gólszerzők:
Golodjuk (44.), Kopolovec (52.), Kozsanov (78.), ill. Barrios (12., 87., az elsőt 11-esből), Götze (27., 92.)