Szalaival a kezdőben repült a Bundesliga élére a Mainz

A Bundesliga negyedik fordulójának szombati játéknapján a Mainz a Werder Bremen otthonában szerzett győzelmével a tabella élére állt, bár ehhez az is kellett, hogy a Hoffenheim pontokat szórt el a Kaiserslautern otthonában.

Szalai Ádám a kezdőben kapott helyett a Werder Bremen ellen és az első félidőben több jó próbálkozása is akadt a magyar válogatott csatárnak, de vagy lesen állították meg, vagy lövéseit blokkolták a brémai védők. A szünetre rúgott gól nélkül vonultak a csapatok, ám a fordulás után Risse találatával a vendégek megszerezték a vezetést. Thomas Schaaf még kivárt, ám Szalai helyére beállt Schurrle 61. percben rúgott gólja már hármas cserére bátorította a Werder edzőjét. A frissítés sem hozta meg az eredményt, Fringsék erejéből még a szépítésre sem futotta. A Mainz nagy meglepetésre továbbra is százszázalékos. Lőw Zsolt már felépült sérüléséből, de jelenleg a Mainz amatőrcsapatában próbálja újra felépíteni magát.

Werder Bremen - Mainz 0-2 (0-0)
Werder:
Wiese, Silvestre, Pasanen (Wesley, 63.), Fritz, Prödl, Borowski (Wagner, 63.), Frings, Marin, Hunt, Hugo Almeida, Arnautovic (Bargfrede, 63.)
Mainz: Wetklo, Noveski, Svensson, Bungert (Heller, 70.), Zabavník, Polanski, Karhan, Caligiuri (Soto, 83.), Risse, Holtby, Szalai (Schurrle, 55.)
Gólszerzők: Risse (53.), Schurrle (61.)