Pontosztozkodás Kerkrádéban a magyar érdekeltségű holland bajnokin, Tóth Balázs gólpasszt adott Utrechtben

Az Eredivisieben a vasárnap legfőbb kérdése az volt, hogy az Ajax rotterdami győzelme után a PSV képes lesz-e győzni Kerkrádéban az idén remekül futballozó Roda ellen, és visszaveszi-e a vezető helyét a tabellán.

A PSV szemszögéből mindkét kérdést egy nemmel lehet megválaszolni. A Dzsudzsák Balázzsal a kezdőben felálló PSV ugyanis csak egy pontra volt képes az ismét remek teljesítményt nyújtó Roda ellen, és a megszerzett egy ponttal az Ajax mögött immár csak a második a bajnokságban.

A mérkőzést a PSV kezdte jobban, ám a félidő legnagyobb lehetőségét a hazaiak puskázták el, Janssen lövése a keresztlécen landolt.
Az eindhoveni Afellay szabadrúgása után majdnem összejött a vezető gól, de a kerkradei kapus, Tyton remekül védett, majd a félidő végén újfent a hazai kapusnak akadt dolga. A második játékrész elején egy védelmi hibából próbált meg Janssen betalálni a PSV kapujába, de a holland középpályás 15 méterről megeresztett lövését Isaksson paskolta szögletre.

A folytatásban Dzsudzsák is megvillant pár alkalommal, volt két veszélyes szabadrúgása, valamint egy Afellaynak címzett remek indítása, ám a holland lövésébe beleléptek a Roda védői. Eindhoveni részről a Toivonen helyére beszálló Bakkal járt legközelebb a gólszerzéshez, de lövése kaput tévesztett. Tíz perccel a vége előtt ismét Afellaynak volt lehetősége eldönteni a három pont sorsát, de pontrúgása jócskán célt tévesztett. Hazai részről Bodor Boldizsár agilisen futballozott, a mérkőzést azonban nem játszhatta végig, a 91. percben Sutchuin Djoum váltotta. A vendégeknél végig pályán lévő magyar középpályás, Dzsudzsák Balázs is jól játszott, de talán egy kicsit haloványabb volt a tőle elvártnál.

Roda - PSV 0-0

Utrechtben az a Venlo vendégeskedett, amely már jó ideje a kieső zónában tanyázik. Tóth Balázsék szerettek volna pontot, vagy pontokat rabolni az Európa-ligára hajtó hazaiaktól, amire meg is volt a sanszuk, hiszen a mérkőzésen kétszer is megszerezték a vezetést. Azonban az Utrecht a jó hajrájának köszönhetően mégis otthon tartotta a három pontot. Az Utrechtben van Wolfswinkel, a Venlónál pedig Boymans tudott duplázni. A vendégek első góljánál a gólpasszt a mérkőzést végigjátszó Tóth Balázs adta.

Utrecht - Venlo 3-2 (1-1)
Gólszerzők:
van Wolfswinkel (27., 11-esből, 78.), Asare (84.), ill. Boymans (16., 72.)