Dzsudzsák is betalált a Metaliszt kapujába, simán nyert a PSV

Az Európa-liga csoportkörének második fordulójában az eindhoveni PSV az első fordulóban a DVSC-nek ötöt rúgó Metaliszt vendége volt.

A mérkőzés első 25 percében teljesen kiegyenlített játék folyt, aztán a 26. percben minden megváltozott. A hazaiak védője Cristian Villagra saját tizenhatosán belül szabálytalankodott a PSV svéd válogatott játékosával, Ola Toivonennel szemben, amiért a francia Chapron rögtön kiállította az argentín védőt és a tizenegyes ítélt a PSV javára. A büntetőt Dzsudzsák Balázs a jobb alsóba lőtte.

A kiállítás és a gól annyira megzavarta az ukránokat, hogy a 30. percben már azon kapták magukat, hogy a hollandok másik svéd csatára, Marcus Berg is bevette a kapujukat. A svéd köszönte szépen Pieters kiugratását, átemelte Disljenkovicsot, az eredményjelzőn pedig ukrán szemszögből ott figyelt a 0-2.

A mérkőzés végéig a PSV diktálta a tempót, kivéve a második félidő elejét, akkor az ukránok egy kicsit pörgősebbre vették a figurát, de igazi ziccerig nem nagyon jutottak el. A magyar középpályás nem játszotta végig a találkozót, 15 perccel a vége előtt ugyanis Rutten Amrabatot hozta be a helyére.

Összességében a PSV megérdemelten nyert, a Metaliszt pedig tíz emberrel is becsülettel küzdött.

Metaliszt - PSV 0-2 (0-2)
Gólszerzők:
Dzsudzsák (27., 11-esből), Berg (30.)