Európa-liga: A debreceni magyarokon kívül Koman, Juhász és Dzsudzsák is pályára lép

Ismét kupahét van Európában, a kedd-szerdai BL napok után csütörtökön az Európa-liga csoportkörének második fordulója következik. Sok remek csapat, rengeteg jó játékos van ebben a sorozatban is, de a lényeg, hogy a sok remek csapat között ott van a Debreceni VSC is, és rajtuk kívül még öt légiósunk is szerepet vállal a nagyérdemű szórakoztatásában.

Légiósaink közül Juhászt, Komant és Dzsudzsákot minden bizonnyal a pályán is látni fogjuk ma este, Huszti Szabolcs pályára lépése azonban már a "nem valószínű" kategóriába tartozik. Husztin semmi nem múlik, nem úgy Spallettin, hogy a kezdőben tudja magát, bár amilyen remek formát mutat most az orosz gárda, senki nem csodálkozik azon, hogy az olasz mester nem nagyon nyúl bele a csapatba. Hajnal Tamás tuti csak a lelátóról szemlélheti majd a spanyolok elleni kupameccset.

G csoport:
A G csoportban szereplő Anderlecht Juhász Rolanddal utazik a Hajduk Split otthonába. A belga csapat számára a pontszerzés mondhatni kötelező lesz, ha tartani akarja a lépést a riválisokkal. Ugyanis az első fordulóban máris lépéshátrányba került, hazai pályán kaptak ki két góllal a Zenittől. Ezen a meccsen Juhász Roland végig a pályán volt, sőt a meccs végén gólt is szerzett. A Zenit alkalmazásában álló játszó Huszti Szabolcs a cserepadon kapott helyet (Anderlecht - FC Zenit 1-3). Splitben a brüsszeli liláknál minden bizonnyal a kezdőben lép majd pályára a magyar labdarúgó-válogatott belső védője, míg az orosz Zenit labdarúgója, Huszti Szabolcs várhatóan ismét a padról vár a bevetésre.
A hazája bajnokságát veretlenül vezető FC Zenit ezúttal hazai pályán fogadja majd a görög AEK Athént.

A G csoport második fordulójának mérkőzései:
19:00 Hajduk Split - Anderlecht
19:00 FC Zenit - AEK Athén

I csoport:
Idegenben folytatja szereplését a Debrecen, mely ma este az olasz Sampdoria otthonába látogat. A Loki, csapatkapitánya nélkül utazott el Olaszországba, mivel Bernáth Csaba sérüléssel bajlódik. Az előző fordulóban a Debrecen hazai pályán öt gólt kapott (Debrecen - Metaliszt Kharkiv 0-5), most azonban itt a lehetőség a javításra, ami nem ígérkezik könnyű menetnek, hiszen idegenben kell felvennie a kesztyűt a Sampdoriával, ahol olyan spílerek kergetik a bőrt, mint Cassano, Palombo, Pazzini és a remélhetően a kezdőben helyet kapó Koman Vladimir.
A Debrecent elverő Metaliszt Kharkiv az idegenbeli nagy siker után hazai pályán fogadja a PSV Eindhovent. A PSV az első fordulóban a Sampdoria ellen épphogy egyenlíteni tudott hazai pályán, Dzsudzsák Balázs a 90. percben talált be egy remek távoli lövéssel, ezzel pontot mentett csapatának (PSV - Sampdoria 1-1). Balázs a holland csapat egyik nyerő embere, így nagy valószínűséggel Ukrajnában is pályára fog lépni.

A G csoport második fordulójának mérkőzései:
19:00 Sampdoria - Debrecen, (Story TV 18:45)
19:00 Metaliszt Kharkiv - PSV Eindhoven

J csoport:
A Dortmund a Sevillával játszik, a spanyoloknak kötelező a győzelem, ha versenyben akarnak maradni, míg a Hajnal Tamást foglalkoztató német csapatnak az első hely bebiztosítása a cél. Hajnal sajnos nem kapott szerepet a nagyon szorosra sikerült Karpati Lviv elleni első meccsen (Karpati Lviv - Borussia Dortmund 3-4), mint ahogy most a spanyolok ellen sem fog pályára lépni, hiszen még mindig a sérüléséből lábadozik. 

A J csoport második fordulójának mérkőzései:
19:00 Borussia Dortmund - FC Sevilla, (Digi Sport 18:45)
19:00 PSG - Karpati Lviv