Az Alemannia Stieber Zoltánnal rabolt pontot a berlini Herthától

A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga 2.) hetedik fordulójának zárómérkőzésén a Stieber Zoltánnal felálló Alemannia Aachen gól nélküli döntetlent játszott Berlinben a Hertha BSC vendégeként.

Az Aachenben kezdőként kapott lehetőséget a magyar középpályás, aki ezúttal nem tudott góllal hozzájárulni csapata teljesítményéhez, mint ahogy tette ezt az elmúlt három forduló alatt, amikor is a Cottbus, az FSV Frankfurt és a Paderborn kapuját is bevette. Stieber Zoltán a bajnokit végigjátszotta, a hazaiaknál a rutinos magyar középpályás, Dárdai Pál ezúttal sem került be a keretbe.

A listavezető Hertha imponáló idei teljesítményébe most az Aachen rondított bele egy picit, bár veretlenségüket még mindig őrzik a berlini kékek, de az eddigi öt győzelem és egy döntetlen mellé most már bepipálható a második iksz is, amivel a riválisok előtt már csak egy-két ponttal megy a Hertha. A közvetlen üldözők (Gr. Fürth, Erzgebirge Aue, MSV Duisburg) mindegyike nyerte a hétvégi bajnokiját.
Az Aachennek ez volt a harmadik döntetlenje a szezonban, eddig megszerzett kilenc pontjával a középmezőnyben tanyázva a 10. helyen várja a következő, október 17-i Futács Márkó Ingolstadtja elleni hazai bajnoki fordulót.

Hertha BSC–Alemannia Aachen 0–0