Gólzáporos győzelem San Marino ellen

A magyar válogatott látványos, kreatív játékkal fölényes, 8-0-ás győzelmet aratott a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A Puskás Ferenc Stadionban rendezett összecsapáson Szalai Ádám mesterhármast ért el, Rudolf Gergely két, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán egy-egy találatot jegyzett.

Válogatottunk utolsó idei hazai Eb-selejtezőjén a csoport legalacsonyabban jegyzett válogatottját, San Marinót fogadta. Egervári Sándor szövetségi kapitány a Király Gábor - Vermes Krisztián, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Laczkó Zsolt - Koman Vladimir, Gera Zoltán, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely, Szalai Ádám összeállításban küldte pályára együttesét.

A találkozó első helyzete a vendégek előtt adódott, a 2. percben egy szöglet után Király Gábornak kellett védenie. Ezt követően azonban nem engedtünk teret a San Marino-i támadásoknak, a mieink jelentős mezőnyfölényre tettek szert, és egymás után vezették akcióikat. A 10. percben megszületett az első gólunk, Dzsudzsák Balázs bal oldali beívelését követően Rudolf Gergely fejelt középről, s bár Simoncini kapus elsőre még hárított, a kipattanó támadónkhoz került vissza, aki másodszorra már a jobb sarokba bólintott (1-0).

A vendégek nehezen állták a magyar rohamokat, és a 18. percben ismét középkezdéshez kellett vonulniuk: Dzsudzsák bal oldali szögletét követően Szalai Ádám a rövid oldalról csúsztatott a bal felső sarokba (2-0). A 25. percben érkezett a harmadik magyar találat, Koman Vladimir remek kiugratásával Rudolf tört kapura, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd ballal a hálóba passzolt (3-0). Két perc múlva már négy gól volt a különbség a két együttes között, Szalai 35 méterre az alapvonaltól, a kapunak háttal állva vette át a labdát, majd kapásból a hálóba ívelt, a kissé kinn álló kapus tehetetlen volt (4-0). A szünetig támadásban maradtak a mieink, és több gyors, látványos akciót is vezettek, ám az első félidőből hátralévő időt a vendégeknek sikerült kihúzniuk újabb kapott gól nélkül.

A fordulás után nem kellett sokat várni az ötödik találatra, Dzsudzsák a bal szélen cselezte be magát a kapu előterébe a 48. percben, jó ütemben gurított középre, Szalai pedig közelről a hálóba passzolt (5-0). A hatodik gólt Koman szerezte, a fiatal középpályás Rudolf cselei, és pontos centerezése után helyezett a kapuba (6-0). A folytatásban többször is csak hajszál választotta el együttesünket az újabb góltól, majd a hajrában sikerült két újabb alkalommal bevenni a kaput: a 89. percben Dzsudzsák távoli bombája után került a hálóba a labda (7-0), majd a 93. percben Gera Zoltán értékesítette a Laczkó Zsolt felvágásáért megítélt büntetőt (Valentinit kiállították az eset után), (8-0).

A végeredmény 8-0 lett, válogatottunk közönségszórakoztató, látványos játékkal gyűjtötte be a három pontot, sokáig emlékezetes estével kedveskedve a szurkolóknak.

- Bíztunk benne, hogy a két csapat közti különbség kijön a mérkőzésen, ilyen nagy arányú sikerre azonban annak ellenére sem számítottam, hogy játékosaim példamutatóan, felszabadultan készültek a találkozóra - nyilatkozta Egervári Sándor a meccset követően. - A későbbi mérkőzések szempontjából jól jött a nagy különbségű győzelem, hiszen önbizalmat adhat a futballistáknak. Vállalkozó szellemben játszott a csapat, futballistáim élvezni akarták a mérkőzést, és igyekeztek kiszolgálni a közönséget. Külön öröm, hogy a szurkolók végül elégedetten ünnepelhették az együttest.

 
Válogatottunk utolsó idei Eb-selejtezője:

október 12., kedd
Helsinki, Olimpiai Stadion, 17.30 óra
Finnország - Magyarország

Forrás: mlsz.hu

Címkék: válogatott