Tőzsér Dániel helyet követelt magának a belgák hétvégi álomcsapatában

Ahogyan az a hétvégi teljesítménye alapján várható volt, Tőzsér Dániel, a belga KRC Genk labdarúgója, csapatának egyik vezére, helyet kapott a Jupiler League (ez a belga elsőosztályú labdarúgó-bajnokság) 11. fordulójának álomcsapatában.

Tőzsérék listavezetőként, belga rangadó keretében fogadták hazai pályán a 11. forduló előtt még harmadik helyen tanyázó vörösbe bújt Standard Liege csapatát. A Genk remek idényt produkál az idén, az eddig lejátszott 11 forduló alatt még nem találtak legyőzőre, a kilenc győzelemmel és két döntetlennel megszerzett 29 pontjukkal vezetik a Jupiler Leaguet. Tőzsér Dániel idén főszereplővé lépett elő, ugyanis állandó helyet követelt magának (egy percet sem hiányzott az eddig lejátszott fordulók alatt) a csapatban, két góllal és négy gólpasszal segédkezett a Genk eddigi jeles szereplésében.
A Standard elleni derbin is villogott, a második hazai találatnál Joao Carlost szolgálta ki, majd a mérkőzés 93. percében maga is betalált.
Nagyon úgy néz ki, hogy a kékek megállíthatatlanok, bár a belga bajnokság fura rendszere miatt - az alapszakasz után még rájátszanak a hatok, hogy eldöntsék ki is az idény legjobbja (belga bajnok) - be kell majd osztani Daniéknak az erejüket, hogy a végére is maradjon, és a nagy nekifutásból nehogy orraesés legyen.

A 25 éves magyar labdarúgónak a piaci értéke is szépen kúszik felfelé, kivásárlási ára jelenleg 2,2M €-nél tart.