Szalai Ádám címlapra került, hiszen kettőt vágott a Koblenznek

szalai_cimlap_1374130229.png_1093x552

Továbbra sem érheti kritika Szalai Ádám formáját, sőt! A Schalke 04 magyar csatára a negyedik ligás TuS Koblenz elleni felkészülési mérkőzésen igencsak bekezdett, tizenhárom perc alatt duplázott. A gelsenkircheniek végül 4–1-re győztek.

Szalai először a 8. percben talált a hálóba: kitette a labdát Jefferson Farfánnak, aki elhúzott, és ziccert teremtett a magyar csatár előtt, aki megszerezte a gelsenkircheniek vezető gólját. Öt perccel később Klaas-Jan Huntelaar és Szalai összjátéka után született meg a második gól. Szalai a duplával már négy gólnál tart a felkészülési időszakban.

Szalai a Schalke honlapjának közlése szerint visszavont csatári pozícióból indult, előtte további három (!) támadó szerepelt: Farfán, Huntelaar és Bastos. A Schalke kezdője Unnerstall – Hoogland, F. Santana, Höwedes, Kolasinac – Jones, Goretzka – Szalai Á. – Farfán, Huntelaar, Bastos volt, később Huntelaar ment fel ékbe, és mögötte három támadó (Farfán, Szalai, Bastos) dolgozott. A két korai Szalai-gól után Benedikt Höwedes is beköszönt, így a Schalke 3–0-s előnnyel fordult.

A folytatásban „sort cserélt” a Schalke (így Szalai is leült egy félidő után), és még két gól esett: Kevin Lahn az 58. percben szépített, a finn Teemu Pukki állította be az 1–4-es végeredményt.

„Láthatták, milyen minőségi most a csapat – a nyári igazolásokkal sokkal rugalmasabb lett a keret, több mindenre alkalmas” – adott villámértékelést Huntelaar.

TuS Koblenz - FC Schalke 04 1:4 (0:3)
Koblenz:
Paucken – Takahashi, Marx, Softic, Gentner – Hadzic, Neustädter, Sauerborn, Lahn (73. Bartsch)  - Stumpf, Iberdemaj
Schalke 04: Hildebrand (46. Unnerstall) – Hoogland (46. Höger), Santana (46. Ayhan), Höwedes, Kolasinac (46. Fuchs) – Jones (59. Uchida), Goretzka (46. Neustädter) – Farfan (46. Barnetta), Szalai (46. Clemens), Bastos (46. Klingenburg) – Huntelaar (46. Pukki)
Gólszerzők: 0:1 Szalai (8.), 0:2 Szalai (13.), 0:3 Höwedes (20.), 1:3 Lahn (59.), 1:4 Pukki (66.)


Forrás: nso.hu