Király München után Londonban repked a kapu előtt

av_drogba.jpgAz angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Fulhamben folytatja pályafutását Király Gábor, az 1860 München korábbi magyar kapusa.

Véget ért a két hete tartó huzavona Király Gábor körül, a magyar rekorder kapus ismét Angliába szerződik. Gera Zoli korábbi kenyéradója 1+1 éves szerződést köt a rutinos hálóőrrel. 

Király Gábor évekig volt az 1860 München szurkolók kedvence, és kimozdíthatatlannak tűnt az Oroszlánok kapujából. Ám az idei szezonban a 2. fordulóban az egyik csapattársával összeszólalkozott a Lipcse elleni hazai meccsen (0:3), amiért Ricardo Moniz edző  az U 21-es csapathoz száműzte Királyt. A 38 éves rutinos kapus teljesítményére nem volt panasz,  és bár visszakerült az első csapathoz, Moniz nem neki, hanem a 21 éves  Stefan Ortegának adott lehetőséget a kapuban a legutóbbi bajnokin és a kupában is. Ezt az esetet használta ki a Fulham, az angol csapat ugyanis rutinos kapussal szeretne erősíteni, a pályafutása derekán járó kitűnő formában lévő Király pedig  nem a padon ülni, hanem védeni szeretne.  Az 1860 München először elhatárolódott Király Gábor eladásától, aztán mégis létrejött az üzlet, a bajor klubhoz 5 éve ingyen szerződő Királyért közel 100 millió forintot kapott a német klub a Fulhamtől.

Király Gábor 2009-ben szerződött a német másodosztályban  szereplő 1860 Münchenhez és 168 mérkőzésen őrizte az oroszlánok kapuját. Az elmúlt 3 évben folyamatosan a sechzig szurkolók a csapat legjobb játékosának választották a nagy népszerűségnek örvendő szürke mackós kapust, a 2011/2012-es szezonban pedig a szakírók szavazati alapján a liga legjobb kapusaként megkapta az Aranykesztyűt.

Forrás: kiralygabor.eu