Az Arezzo Novothny Soma duplájától szenvedett

soma-novothny.jpgNovothny Soma egy duplával és egy gólpasszal nyitott új csapatában, a Südtirolban. Együttese 4-3-ra verte az Arezzo-t.

Olaszországban kedden rengeteg bajnoki meccset vívtak a nagyok csatározásai mellett, ugyanis nem csak a Serie A-ban rendeztek mérkőzéseket a bajnoki pontokért, hanem a harmadosztályban a Lega Pro vagy C1-ben, mindegy hogy hívjuk, is viaskodtak a felek. A C1 A csoportjának tagja a Südtirol, amely magyar játékost is foglalkoztat, aki nem más mint a Napoli kötelékébe tartozó, jelenleg kölcsön státuszban szereplő Novothny Soma, aki első meccsén egyből egy duplával és egy gólpasszal vétette észre magát. 

A 20 éves magyar támadó még 2012 januárjában szerződött Veszprémből a Napoli csapatához, ahol bár az első kerethez tartozott, többnyire a Primavera csapat foglalkoztatta, amelynek egyik legjobbja volt. 2013-ban beindult a kölcsönadási projekt, előbb a harmadosztályú Paganese, majd 2014-ben az ugyancsak harmadosztályú Mantova lett a kiszemelt. A harmadik állomás pedig mostani klubja a Südtirol lett. A Focilégió nevében is jó idényt kívánunk Somának, és mielőbbi visszatérést Nápolyba. Rettegj Higuain!