Légiós labdarúgó sikerek a 2014/2015-ös szezonban

a-siker-egy-meglepo-receptje.jpg

Bajnoki cím, kupasiker, feljutás és bennmaradás. Ezek mind-mind sikerek. Ők érték el őket.

Anglia

Tőzsér Dániel a Watford légiósa csapatával nagy eredményt ért el a Championshipben, hiszen a "Lódarazsak" a 2. helyen végeztek, így jövőre már Premier League meccseken figyelhetjük a magyar válogatott középpályást.

Görögország

Megyeri Balázs sajnos nem sok szerepet kapott idén az Olympiakoszban (4 bajnoki, 6 kupameccs), ettől függetlenül immár az 5. bajnoki címét és a 3. görög kupasikerét tehette be az otthoni vitrinbe. 

Hollandia

Vida Kristopher a De Grafschaap együttesével csak a 6. helyen végzett a holland másodosztály alapszakaszában, viszont a playoff-ot remekül meghúzták, aminek eredménye, hogy a 2015/16-os szezonnak már az Eredivisie mezőnyében örömködhet.

Lengyelország

A Lech Poznan-nak van Európában a legnagyobb magyar bandája, itt hárman, Holman Dávid, Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás rúgja a lasztit. Ez a három fiú idén lengyel bajnoki címnek örülhet, hiszen vasárnap a Lech Poznan a Wisla elleni (Guzmics Ricsi játszott) 0-0-val megtartotta a Legia (ide igazolt most Nemanja Nikolic) elleni előnyét és berántotta a 7. bajnoki sikerét.

Németország

A Hamburg egész évben ramatyul ment, nem csoda, hogy az év végén osztályozóra kényszerültek. Stieber Zoliék azonban sikerrel vették a Karlsruhe elleni oda-visszát, így jövőre is lehet próbálkozni a Bundesligában.

A kis München is hasonlóan járt mint a Hamburg, de szerencsére Simon Krisztiánék is sikerrel vették a Kiel elleni akadályt, így az 1860 jövőre ismét a Bundesliga 2.-ben folytathatja. 

Svájc

Sok éven keresztül csak Vanczák Vilmos volt az egyetlen svájci légiós, ám idénre már bővült a kompánia, Vadócz Krisztián is a kantonos ország elsőosztályú labdarúgó bajnokságában keresi a kenyerét. A válogatott védőnk, Vanczák Vili idén sokat volt sérült, és leginkább csak bajnoki meccseken jutott szóhoz (19), de lejátszott kupameccs nélkül is elmondhatja magáról, hogy idén biza kupagyőztes lett a Sion-nal. Svájci klubjával ez immáron a 3. sikere.