Győzelmével nagyot lépett a vb felé az U19-es válogatott

Németh Krisztián találatával, Gulácsi Péter bravúrjainak is köszönhetően 1-0-ás győzelmet aratott első Európa-bajnoki mérkőzésén a magyar U19-es válogatott Bulgária ellen. A sikerrel Sisa Tibor együttese nagyot lépett a jövő évben rendezett világbajnokság és egy aprót a továbbjutás felé, a spanyolok és a németek ellen is ilyen határtalan küzdőszellemre lesz szükség.

A magyar csapat kezdte aktívabban a meccset, ennek a 10. percben meg is lett az eredménye. Koman ugratta ki nagyszerűen Németh Krisztiánt, a Vörösök támadója betört a tizenhatoson belülre, majd két védő szorításában, 11 méterről, a kimozduló kapus mellett kilőtte a hosszú alsót.
Vezető gólunk után fölénybe került Bulgária és nem egyszer csak Gulácsi Péter bravúrján múlt, hogy született meg az ellenfél egyenlítő találata. A 18. percben magyar védelmi hibák kisebb sorozata után Kirov találta magát ajtó-ablak helyzetben az ötösön, lövését azonban az Angliában légióskodó kapus hatalmas bravúrral, lábbal hárította.
Gulácsi aztán még a felső lécre tolt egy jobb felső sarokra tartó lövést is, az első tulajdonképpen mindent biztosan hárított, ami a kapujára ment. A másik oldalon Németh lőhetett kétszer is Koman visszagurítása után, de egyszer a kapus fogott ki rajta, egyszer pedig a léc fölé emelt, így a szünetben egy gólos magyar vezetést mutatott az eredményjelző.

Fordulás után az első félidő helyzetzuhatagja elmaradt, de gyűrték becsülettel egymást a csapatok. Lehetőségek persze akadtak mindkét oldalon: Németh Krisztián gyönyörű csele után blokkoltak egy veszélyes próbálkozást a bolgár védők, a mi kapunk előtt pedig Szabó tisztázott önfeláldozóan, bevetődve meleg helyzetben. Gulácsin az első játékrésszel ellentétben ezúttal kifogott volna egy bolgár lövés, Dimov kísérlete után azonban a portás kisegítette Nagy Olivér, a Pécs futballistája estében, a gólvonalon mentett.
A második 45 perc krónikájához hozzá tartozik, hogy Németh Krisztián lerántásáért elfelejtett megadni egy nyilvánvaló büntetőt a luxemburgi játékvezető, de ezzel a lefújás pillanatában senki nem foglalkozott. A magyar fiatalok határtalan küzdőszellemüknek és remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően győzelemmel kezdték a tornát, a Portugália elleni siker után újabb hihetetlenül fontos meccset nyertek meg 1-0-ra, így nagyot léptek a világbajnokság, és egy valamivel kisebbet az elődöntő felé.
Sisa Tibor együttese a csoportban még Németország és Spanyolország válogatottjával találkozik, a mérkőzéseket természetesen élőben közvetítjük a pepsifoci.hu-n.

Magyarország – Bulgária 1-0 (Németh K. 10.)
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: u-19