Magyar kapus is pályára lépett a Barcelona első nyári tesztmérkőzésén

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Barcelona, a Skóciában edzőtáborozó katalán sztárcsapat 6–0-ra verte meg a helyi Hiberniant, Josep Guardiola bemutatkozása tehát jól sikerült a Barca kispadján. A hazaiaknál a mérkőzés végén egy fiatal magyar kapus, Gróf Dávid is lehetőséghez jutott, hét percet védhetett.

A Skóciában edzőtáborozó Barcelona lejátszotta első felkészülési mérkőzését a nyáron, a katalánok 6–0-ra verték meg a helyi Hiberniant. Eidur Gudjohnssen kétszer, Lionel Messi, Bojan Krkic, Yaya Touré és a fiatal Pedrito pedig egyszer-egyszer volt eredményes az új vezetőedző, Josep Guardiola bemutatkozó találkozóján.
A meccs külön érdekessége számunkra, hogy a 83. percben honfitársunk is pályára lépett: a Hibs menedzsere, a finn Mixu Paatelainen hétpercnyi lehetőséget adott Gróf Dávidnak, az együttes 19 éves magyar kapusának.
Csak a tények rögzítése végett jegyezzük meg, a Barcelona nem talált a kapuba, amikor Gróf Dávid állt a háló előtt.
A magyar futballszurkolók körében talán kissé ismeretlen Gróf 2006 áprilisában, 16 évesen került a Hibernianhez, és a következő szezonban már a felnőtt keretnél számolnak a korosztályos magyar válogatottakban is többször szereplő tehetséggel, akinek hatalmas élmény lehetett a védés a világ egyik legjobb klubcsapata ellen.
Forrás: nso.hu

Címkék: gróf