Balogh Béla kiállítással nyitott Spanyolországban

Felemásra sikerült Balogh Béla első tétmérkőzése a Real Murcia színeiben. A magyar válogatott védő a kezdőcsapatban kapott helyet a Xerez otthonában megvívott kupameccsen, és bár győztes csapat tagja lehetett, a hosszabbításban második sárga lappal kiállították.

Az első fordulóban még nem kapott szerepet a Rayo Vallecano otthonában elveszített bajnokin, a szerda késő este véget ért kupameccsen viszont már élvezte Javier Clemente mester bizalmát Balogh Béla, a Real Murcia játékosa.

A beszámolók szerint a magyar válogatott védő teljesítményére egyáltalán nem lehetett panasz, mint ahogy az egész csapatéra sem, mely végig uralta az összecsapást, és már a 90 perc alatt simán eldönthette volna azt a szintén a második vonalban vitézkedő Xerez otthonában.

Mivel a hazaiak Despotovic vezető góljára válaszolni tudtak, ráadás következett, melyben továbbra is a Murcia akarata érvényesült. Egészen a 110. percig, amikor az MTK-ból szerződtetett bekk megkapta produkcióját némileg lerontó második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

A Xerez nem tudta gólra váltani létszámfölényét, így jöhettek a büntetők. Az orosz rulettben Baloghék rutinos kapusa, Elía három hazai próbálkozást is hatástalanított, így a piros-fehérek léptek a Spanyol Kupa következő fordulójába.

Forrás és fotó: pepsifoci.hu

Címkék: balogh