Vadócz: Legyek inkább depressziós?!


Hazautazása előtt még az egyik pamplonai lapnak adott hosszabb interjút Vadócz Krisztián, az Osasuna légiósa. A válogatott középpályás szerint csakis az optimizmus lehet a járható út, ő maga pedig újra megpróbálja kivívni a helyét a gárda kezdő tizenegyében.

Felemásra sikerült Vadócz Krisztián első fél éve Spanyolországban. Bár nem egyszer kezdőként is lehetőséghez is jutott, sőt, az Almería ellen gólt is szerzett, sorozatos kisebb sérülései miatt nem tudott gyökeret verni a kezdőcsapatban. A középpályás bár persze nem örül a balszerencsének, azért egyáltalán nem adja fel, inkább kettőzött erővel küzd az edző bizalmáért.

– Egyszer fenn, egyszer lenn, ilyen az élet. Amikor mennek a dolgok, hirtelen közbeszól valami, és egyből nyakig ülsz a gondban. Nekem most nincs más dolgom, minthogy újra ugyanúgy hajtani, mint mielőtt bekerültem a csapatba, biztos vagyok benne, hogy másodszor is sikerülni fog. Ha elkezdenék idegeskedni, megtenném az első lépést a depresszió felé, az nem vezetne semmire. Utolsók vagyunk, de előttünk még egy fél év, arra kell koncentrálnunk. Legalább hat csapat van, akiknél sokkal jobbak vagyunk, ennek ki kell jönnie – adott hangot bizakodásának a légiós, aki már remekül megérteti magát spanyolul is.

Vadócz, akinek szimpatikusságát a cikk szerzője külön kiemeli, az újság kérdésére arra is kitért, mennyiben nehezítette a beilleszkedést, hogy nem beszélte a nyelvet.

– Az interneten keresztül tanulok spanyolul a menyasszonyommal, meg persze ne felejtsük el az öltözőt, az az igazi iskola. Camacho is spanyolul beszél velem, de ezzel nincsen gond, megértem az utasításokat, hiszen először a futball kifejezéseit tanultam meg – nyilatkozta a középpályás, aki magyarul kívánt boldog karácsonyt az Osasuna rajongóinak a lap hasábjain.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: vadócz