Vadóczék percekre voltak a Barca ellen a szenzációtól


Hat perc hiányzott hozzá, hogy a Vadócz Krisztiánnal felálló Osasuna világraszóló bravúrt érjen el a szenzációs formában lévő Barcelona ellen. A pamplónaiak a 80. percben még vezettek, hat perccel a lefújás előtt pedig döntetlenre álltak a katalánokkal, a végén mégis a vendégek örülhettek. Leo Messi góljával 3-2-re a Barca nyert, Vadócz végig a pályán volt és a második félidőben remek teljesítményt nyújtott.


Nagy mezőnyfölénybe került a Barcelona rögtön a mérkőzés elején és helyzetekig is eljutottak a katalánok: Messi és Henry riogatta a hazai védőket. Ennek ellenére hiányzott az igazi átütőerő a vendégek akcióiból, a Barca leginkább középen erőltette a támadásokat, ott viszont a Vadócz által vezényelt védekező középpályások sikerrel verték vissza a a főleg Xavi és Messi által szövögetett offenzívát.
Az egyre inkább meddő vendégfölényre kis híján góllal válaszolt az Osasuna. Egy Vadócztól induló akció végén Pandiani fejelt kecsegtető helyzetből, de Victor Váldes szépen védett. A slusszpoén azonban végül a Barcáé lett: Messi cselezgetett, majd Eto’o-hoz passzolt, aki a 18 méterről a jobb alsó sarokba ágyúzott. A félidőben 1-0-ás Barcelona-vezetést mutatott az eredményjelző.
Plasil lövésével indult a második játékrész és az első negyedórában jóval többet próbálkoztak a hazaiak, mint az első játékrészben. Ennek ellenére megint majdnem a Barcelona rúgott gólt, az 57. percben Henry lövését védte vetődve Roberto.
Az Osasuna azonban nem adta fel, sőt, kiegyenlített! A 63. percben az előre húzódó védő, Miguel Flano egy szöglet után fejelt szép ívelt gólt Valdes kapujába. Két perccel később Roberto ügyetlenkedett, de Messi végül nem tudta kihasználni a kapus bakiját (ráadásul lesen is állt). Erre is volt válasza a hazaiaknak: Juanfran kellemetlen lövését védte szépen a Barca kapusa.
Aztán öt perc múlva ő is tehetetlen volt: a 72. percben Vadócz szerelte le Messit, majd támadásba dobta a labdát, az akció végén aztán Pandiani mattolta a vendégek hálóőrét, így vezetett a sereghajtó a listavezető ellen!

A nagy fordulatban igen jelentős szerepe volt Vadócz Krisztiánnak is: a magyar középpályás rengeteg labdát szedett össze ebben az időszakban a középpályán és több veszélyes támadás is az egykori Honvéd-játékos passzaival indult el. Teljesítményét edzője, José Antonio Camacho is elismerte, hiszen annak ellenére, hogy Vadócz már a harmadik meccsét játszotta egy héten belül, a szakvezető a jóval pihentebb Punalt hozta le a középpályáról, ami egyébként is nyerő ötletnek bizonyult, hisz ezután javult fel a hazaiak játéka.

Az Osasuna azonban csak a 80. percig örülhetett, ekkor Xavi közeli kísérlete utat talált a pamplónai kapuba. Négy perccel később aztán már megint a Barca vezetett. Ki más, mint Leo Messi villant és óriási gólt rúgott jó 20 méterről a kapu jobb oldalába. Ezzel nyert a Barcelona, de Vadóczéknak sincs miért szégyenkezniük.

Priméra Division, 18. forduló:
Osasuna - Barcelona 2-3 (Flano 63., Pandiani 73., illetve Eto'o 45., Xavi 80., Messi 84.)

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: vadócz