Ismét magyaros csapatok csücsülnek a Championship dobogóján

A Championship hetedik fordulóját megelőzöen az volt a kérdés, hogy a három "magyaros csapat", a QPR, az Ipswich Town és a Cardiff City vissza tudja-e szerezni pozícióját a dobogón.

A kérdés a mai nap megválaszolásra került, a Queens Park Rangers Leicesterben győzött, az Ipswich pedig Gyepeséket fektette két vállra. Így mindhárom csapat a dobogóról néz vissza a mezőnyre és várhatja a nyolcadik fordulót.
Buzsáky Ákos hosszú idő után ismét a kezdőben kapott helyet és végig a pályán volt a Leicester Cityt idegenben 2-0-ra legyőző QPR-ben. Mackie duplájával a vendégek megerősítették vezető helyüket a Championshipben, és már öt pont az előnyük a második helyen álló Ipswich Townnal szemben. A 'The Hoops' még mindig veretlen, és ezzel már csak ők büszkélkedhetnek az idei bajnokságban.
Az Ipswich tehát az újabb három pontnak köszönhetően felkúszott a második helyre, a vesztes szerepét a Portman Roadon ezúttal a Cardiff együttese töltötte be. A hazaiaknál Fülöp Márton védett, Priskin Tamás csak a hajrában, a 83. percben lépett pályára Wickham helyett. A vendég csapatban Gyepes Gábor végigjátszotta a rangadót. A forduló előtt még második walesiek vereségükkel visszacsúsztak a dobogó legalsó fokára.

Leicester City - QPR 0-2 (0-1)
Gólszerzők:
Mackie (12., 86)

Ipswich Town - Cardiff City 2-0 (0-0)
Gólszerzők:
Matthews (62., öngól), Scotland (74.)

A Championship további eredményei:
Swansea City - Scunthorpe United 2-0
Millwall - Watford 1-6
Sheffield United - Portsmouth 1-0
Crystal Palace - Burnley 0-0
Preston North End - Norwich City 0-1
Bristol City - Coventry City 1-2
Barnsley - Derby County 1-1
Middlesbrough - Reading 3-1
Hull City - Nottingham Forest 0-0

Fotó: QPR