Dárdai helyett Kakával tervez a Hertha

Az elmúlt szezon nem úgy sikerült Dárdai Pál csapatának, a Hertha BSC-nek, ahogy azt a vezetők elképzelték, csak a tabella alsó felében végzett a csapat. A következő évadnak viszont nagy tervekkel vág neki az Öreg Hölgy: cél az UEFA Kupa-szereplés kiharcolása. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a célok elérésében nem jut meghatározó szerep a magyar középpályásnak.


Már a 2007/2008-as idény során sem kapott túl sok játéklehetőséget a berlini együttes középpályáján Dárdai Pál, és nagyon úgy fest, hogy ez ősztől sem fog megváltozni. A gárda svájci edzője ugyanis egyre jobban „saját embereivel” tölti fel a kezdőtizenegyet. Lucien Favre az új évadban már az UEFA Kupát érő helyekért akar küzdeni fiaival, méghozzá a hírek szerint főleg azokkal a játékosokkal, akiket ő csábított a klubhoz. – A hosszú távú cél továbbra is az, hogy egy olyan csapatot építsünk fel, amely címeket tud majd nyerni. Első lépésként idén a nemzetközi porondra szeretnénk kilépni – nyilatkozta a mester az egyik német bulvárlapnak.
A magazin azt is tudni véli, hogy a tréner fejében már összeállt az a kezdő tizenegy, mely az esetek többségében a pályán lesz 2008/2009-ben. Ebben pedig nincs hely Dárdai Pálnak. 49-szeres válogatott futballistánk a védekező középpályás szerepkörében jöhetne számításba, ott azonban Favre az egyaránt az ő kérésére szerződtetett Lustenbergert és Kacart favorizálja, azaz légiósunknak várhatóan – eleinte legalábbis – a kispad jut majd.
Három újoncot is találhatunk majd a berlini alapcsapatban: Marc Stein, Maxi Nicu és a rendkívül jó nevű középső védő, Kaká várhatóan meghatározó ember lesz a következő idény Herthájában.
Az átigazolási időszak legnagyobb sikere azonban mégsem e trió megszerzése, hiszen úgy néz ki, sikerül megtartani a keret egyik legnagyobb értékét, a házi gólkirály Marko Pantelicset. – Állom a szavamat és tartom magam a szerződésemhez. A következő szezont is Berlinben szeretném tölteni, nem tárgyaltam semmilyen másik klubbal – mondta a gólvágó.
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: dárdai