Befejeződött az Eb-felkészülés második szakasza

Az egy hét múlva Csehországban megrendezésre kerülő U19-es Euróba-bajnokságra gyakorló válogatottunk hétfőn Dunavarsányban a Vecsés elleni edzőmeccsel zárta le felkészülésének második időszakát. A találkozó 1-1-es döntetlent hozott, a korosztályos gárda gólját Bajner Bálint szerezte.
A Gulácsi Péter (Pokorni Péter a 61. percben) - Szekeres Adrián (Nagy Olivér a szünetben), Debreceni András (Dvorschák Gábor a 61. percben), Lengyel Dániel (Korcsmár Zsolt a szünetben), Présinger Ádám (Kenderes Zoltán a 61. percben) - Gál András (Rása Gergő a 61. percben), Iszlai Bence (Búrány Zoltán a szünetben) - Gosztonyi András (Simon András a 61. percben), Koman Vladimir (Nikházi Márk a 61. percben), Szabó László (Takács Marcell a 61. percben) - Németh Krisztián (Bajner Bálint a 61. percben) összeállításban szereplő csapatunk időnként kifejezetten lendületesen és veszélyesen futballozott. Különösen a Koman - Németh páros volt elemében, ők ketten sok helyzetet alakítottak ki, de a befejezések ezúttal nem sikerültek nekik. A jól futballozó Vecsés az 58. percben Mészáros révén vezetést is szerzett, ám a 67. percben Nagy Olivér jobb oldali beadása után Bajner Bálint a kapuba fejelt, és beállította az 1-1-es végeredményt.
Sisa Tibor a mérkőzés után elmondta, hogy gyors, sok mozgásra épülő játékot kért tanítványaitól, és nagyjából elégedett is a látottakkal.
- Sok helyzetet dolgoztunk ki, futballunk már kezdi azt a képet mutatni, amit várok – nyilatkozta a lefújás után a szövetségi edző.
– Látszott, hogy egyelőre nincs meg a kellő frissesség, de még van egy hetünk arra, hogy javítsunk a hibákon, és elvégezzük a szükséges munkát. A múlt heti mérkőzéshez képest játékban fejlődtünk, ezen az úton kell haladnunk tovább.
A fiatalok másfél napra pihenőt kaptak, majd a közvetlen Eb-felkészülés szerdától Tatán folytatódik. Ide már nem tart a többiekkel Rása Gergő, akit Sisa Tibor klubja, a REAC rendelkezésére bocsátott. A következő napokban nem lesz sajtónyilvános esemény, a szövetségi edző a hét végén jelöli ki szűk, 18 játékosból álló Eb-keretét, majd a csapat 12-én, szombaton utazik Prágába.
Forrás: mlsz.hu

Címkék: u-19