Végleg elszállhatnak Dárdai esélyei Berlinben

Dárdai Pál nem tartozik a Hertha BSC mesterének, Lucien Favre-nak a kedvencei közé, a középpályás alig kapott lehetőséget az elmúlt szezonban, és minden jel arra mutat, hogy ősztől sem fog több időt a pályán tölteni. A berliniek ugyanis pont az ő posztjára szeretnének mindenképpen igazolni, a legújabb kiszemelt a Porto középpályása, Ibson.

Dárdait még egy éves szerződés köti a Herthához, sajnos könnyen lehet azonban, hogy a válogatott futballista utolsó szezonját jórészt a padon fogja tölteni az „Öreg Hölgynél”. A légiós eddig sem tartozott a svájci mester leginkább favorizált játékosai közé, most pedig arról hallani, hogy pont Dárdai posztjára, a védekező középpályás szerepkörébe keresnek játékost.
Miután az első számú kiszemelt, a szerb Ljubomir Fejsa kikosarazta a fővárosiakat, a Hertha figyelme a Porto brazil játékosa, Ibson felé fordult. A középpálya közepén bevethető futballista az elmúlt idényt hazájában, a Flamengónál töltötte és nem túlzás állítani, élete formáját futotta.
28 bajnoki mérkőzésen 10 gólt is szerzett a rióiak piros-fekete mezében, és szakemberek szerint főleg sokoldalúsága miatt lehet a kék-fehérek nagy hasznára. Védőmunkája mellett ugyanis rendkívül pontosan indítja a támadásokat és rendelkezik a kellő játékintelligenciával is.
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: dárdai