El a kezekkel Vadócztól!

Vadócz Krisztián kiváló játékával oroszlánrészt vállalt a NEC Nijmegen tavaszi menetelésében. Teljesítményére több nagyobb holland klub is felfigyelt, korábban a Feyenoord érdeklődéséről lehetett hallani, holland lapok szerint pedig már a BL-ben induló Twente is érdeklődik iránta. Klubja állítása szerint hivatalos megkeresés még nem érkezett, de a NEC amúgy sem akarja elengedni kulcsemberét.

A télen még kiesőhelyen állomásozó nijmegeni gárda tavasszal sorozatban nyerte a meccseket, a szezon végére egészen a nyolcadik pozícióig jött fel, majd a rájátszásban az európai kupaszereplés lehetőségét is kiharcolta. A sikerek tevékeny részese volt a két magyar, Vadócz Krisztián és Babos Gábor is, előbbi az Eredivisie összes játékosa között az osztályzatok alapján az ötödik legjobbnak bizonyult. Klubja még idény közben ennek megfelelően gyorsan szerződést is hosszabbított vele, több klub viszont ennek ellenére is szeretné már nyáron elvinni a piros-zöldektől a válogatott középpályást.
Eleinte a Feyenoord tűnt a legkomolyabb érdeklődőnek, most viszont újabb kérő került a képbe a BL-selejtezőben induló Twente személyében. A piros-fehérek a Schalke által leszerződtetett, az Eb-n a válogatottban is stabil kezdőemberként számításba vett Orlando Engelaar pótlását oldanák meg a légióssal, akit azonban a NEC vezetése még véletlenül sem akar elengedni. Klubja állítja, egyetlen hivatalos megkeresés sem érkezett ez idáig.
Nem véletlen, hogy Nijmegenben foggal körömmel ragaszkodnak a kispesti nevelésű futballistához. Azon kívül, hogy tisztában vannak vele, Vadócz a NEC játékának egyik legfontosabb láncszeme, eladása komoly népharagot válthatna ki a szurkolók körében, aki a gárda legjobb játékosaként tartják számon a magyart, és mindig feszülten reagálnak, amikor a távozása akár csak szóba is kerül.
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: vadócz