A Stuttgart vinné az Újpest tehetségét

Az elmúlt időszakban az első csapattal edző, Cérna-pályáról induló, saját nevelésű fiatalok közül elsőként Bogdán Márk kapott szerződést az Újpestnél, amely a kontraktus megkötésével egyúttal remek üzleti lehetőséget is teremtett, mivel a hírek szerint a 18 éves támadót a Bundesligában szereplő VfB Stuttgart szemelte ki magának.

A Szentes Lázár vezetésével készülő lila-fehérek keretében több saját nevelésű fiatal kapott lehetőséget a nyár folyamán, közülük az egyik legtehetségesebb, Bogdán Márk négy éves szerződést kötött anyaegyesületével. A tehetség nem is titkolta elégedettségét:
- Hét éves koromban kezdtem futballozni Újpesten, végigjártam a szamárlétrát a Cérna-pályától a Szusza Ferenc Stadionig. Az volt az álmom és a célom, hogy profi szerződést kapjak az Újpest első csapatától. Szeretném megköszönni edzőimnek, Nyerges Tamásnak, Aczél Zoltánnak, Bene Ferencnek, Andrusch Józsefnek és Mundi Viktornak, akik rengeteget segítettek az elmúlt tizenegy évben, hogy eljussak idáig – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak a támadó, aki Szentes Lázárnak is köszönetet mondott.
Bogdánt a VfB Stuttgart hívta ki próbajátékra, de a fiatal játékos nem akarja mindenáron elhagyni a IV. kerületet.
- A német klub meghívása kedden érkezett, amikor már szó volt a szerződésről, és én nem szerettem volna úgy Németországba utazni, hogy nem kötődöm az Újpesthez. Itt lehetőségem van arra, hogy megmérettessem magam az egyik legjobb német korosztályos csapatban. A legboldogabb természetesen akkor lennék, ha rendszeresen játéklehetőséget kapnék az Újpest csapatában – mondta Bogdán, aki Sallói István sportigazgató szerint kitűnő példát mutat elszántságból, kitartásból és klub iránti alázatból.

Címkék: bogdán m.