Németh Krisztián Európa ötödik legnagyobb ígérete

Az U19-es Európa-bajnokság apropóján az egyik angol bulvárlap összeállította a korosztályos kontinenstorna legnagyobb csillagainak listáját. A díszes társaságban jórészt a nyugat-európai futballnagyhatalmak képviselői kaptak helyet, persze akad kivétel: Németh Krisztián, a magyar csapat gólvágója, akit az ötödik legnagyobb ígéretnek tartanak Európában.

A The Sun című angol bulvárlap által összeállított listán arra keresik a választ, vajon ki lehet az a jelenleg is zajló korosztályos Eb-n szereplő játékosok közül, aki akkora karriert fut be, mint az anno szintén a fiatalok között maradandót alkotó Fernando Torres. A friss felnőtt Európa-bajnok szerzett győztes gólt U19-es torna döntőjében, lett gólkirály, egyben a legjobb játékos, a 2002-es arany után egy éven belül pedig már a felnőttek között bizonyíthatott a címeres mezben.
Rajta kívül is egy sor mai klasszis robbant be a köztudatba valamely utánpótlás Európa-bajnokságon. Thierry Henry, Francesco Totti, Luis Figo, Petr Cech, Paul Scholes vagy éppen a liverpooli legenda, Robbie Fowler mind-mind a fiatalok között rakták le sikeres pályafutásuk alapjait.
A cikk készítőinek igencsak hazahúzott a szíve, hiszen a TOP10-ben négy angolt is találunk, köztük az első helyezett Scott Sinclairt, aki már a Chelsea első csapatában is játszott, mi több, gólt is szerzett.
A szerző a háromoroszlánosokon kívül a nagy futballnemzetek képviselőit részesítette előnyben, a hazaiakon kívül két futballistát delegál az illusztris társaságba az utánpótlás terén legendásan erős Spanyolország, és egyet-egyet Olaszország, Németország, valamint a 2004-es Európa-bajnok Görögország. Az egyetlen kakukktojást Németh Krisztián jelenti, aki az igen előkelő ötödik helyet foglalja el a rangsorban.
A bulvárlap szerint a támadó Liverpoolban nyújtott egész éves teljesítményével magára irányította a szurkolók és a szakemberek figyelmét, sokan egyenesen már a Vörösök legendájához, Kenny Dalglish-hoz hasonlítják, és az első csapatban szeretnék látni a magyar futball jelenlegi legnagyobb tehetségét.
Hogy az elismerés nagyságát még inkább érzékeltessük, íme egy-két név a listáról. Némo olyan játékosok közé került, mint az Arsenal egyik legnagyobb értékének tartott Fran Mérida, a Milan felnőtt csapatában is gólt szerző Andrea Paloschi, vagy a görög futball legnagyobb ígéretének kikiáltott Szotirisz Ninisz.
Bár az ötödik hely kétségtelenül igen előkelő, reméljük, az Eb végeztével még előrébb kerül a listán a Sisa-csapat csillaga.
Európa tíz legnagyobb ígérete:
1. Scott Sinclair (angol, Chelsea)
2. Andrea Paloschi (olasz, Milan)
3. Szotirisz Ninisz (görög, Panathinaikosz)
4. Fran Mérida (spanyol, Arsenal)
5. NÉMETH KRISZTIÁN (MAGYAR, LIVERPOOL)
6. Lars Bender (német, 1860 München)
7. Daniel Sturridge (angol, Manchester City)
8. Freddie Sears (angol, West Ham)
9. Ignacio Camacho (spanyol, Atlético Madrid)
10. James Tomkins (angol, West Ham)
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: németh