Koman: Sokan nem bíztak bennünk, de megmutattuk!

Koman Vladimir, a magyar U19-es válogatott csapatkapitánya hosszabb interjút adott az UEFA sajtóosztályának. A Sampdoria játékosa elmondta, örül, hogy megmutatták a kételkedőknek, nagy dolgokra képesek, és megígérte, bármi is lesz, az olaszok elleni elődöntőben a csapat utolsó leheletéig küzdeni fog.

Koman az uefa.com-nak elmondta, itthon nem mindenki látott nagy esélyt arra, hogy bejutnak a legjobb négy közé, de most egyúttal a csapat a kétkedőknek is odacsapott egy méreteset.

– Be kell valljam, Magyarországon is voltak, akik nem hittek benne, hogy idáig juthatunk. Jól játszottunk, megérdemelten mentünk tovább és ezzel nekik is megmutattuk, nem szabadott volna leírni minket – nyilatkozta a játékmester, majd hozzátette, egyáltalán nem szokványos, hogy ilyen népes szurkolótábor kísérjen el egy csapatot egy korosztályos tornára, így nagy megtiszteltetésnek veszik és köszönik a drukkerek odaadását.

Magyar korosztályos együttes 24 éve nem járt ilyen magasságokban, de a Sampdoria középpályása ígéri, ha a Sisa-csapaton múlik, a döntőben is találkozunk majd a magyar fiatalokkal. A csapat kapitánya nem ígért be semmilyen eredményt, azt azonban biztosra vehetjük, hogy 90 percen keresztül csúszni-mászni fognak a mieink a sikerért.

– Miután két éve elbuktuk a nyitómeccset, tudtuk, hogy a bolgárok legyőzése mindennél fontosabb lesz. Szerencsére sikerült győznünk, mint ahogy a spanyolok ellen is. Megtanultuk, hogy soha nem adjuk fel. Koncentrálnunk, küzdenünk kell egészen addig, amíg a bíró le nem fújja a meccset, ez az, amit senkinek nem szabad elfelejteni. Ha ezt tartjuk, jobb csapat lehetünk, és emelt fővel jöhetünk le a pályáról, eredménytől függetlenül. Most már csak egy célunk lehet: bejutni a döntőbe! – mondta Koman a szövetség hivatalos honlapjának.
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: koman