Hajnal bombagóljával nyert a Dortmund

Első dortmundi tétmeccsén hatalmas bombagólt gólt lőtt Hajnal Tamás, a Borussia egyik új szerzeménye és ezzel döntő érdemeket szerzett abban, hogy csapata a Német Szuperkupáért legyőzte a bajnok és kupagyőztes Bayern Münchent. A BVB 2-1-es győzelmet aratott hazai pályán a bajorok ellen.

A dortmundiak a Német Kupa ezüstérmeseként találkozhattak a bajor sztáregyüttessel, Hajnal 60 percig volt pályán kezdőként. Remek teljesítményt nyújtott, életveszélyes szögleteket végzett el, a dortmundi szurkolók vastapssal búcsúztak el tőle. A szabadrúgások elvégzésére több játékos is ki volt jelölve, mindenki lehetőséget is kapott, de a legjobban akkor járt a Borussia, amikor Hajnal állt a labda mögé.
A magyar válogatott játékos a 33. percben, 23 méterről, szenzációs lövéssel talált be a jobb felső sarokba, ez volt a hazaiak második találata. Az elsőt négy perccel korábban a lengyel Blaszczykowski szerezte.
A müncheniek a második félidőre szinte a teljes csapatukat lecserélték és tehetséges fiatal játékosaikat szerepeltették, akik közül Ekici a hajrában izgalmassá tette a meccset.
Mindkét gárda kispadján új szakvezető ült, a dortmundiaknál Jürgen Klopp váltotta Thomas Dollt, a Bayernnél a német válogatottal 2006-ban világbajnoki bronzérmet nyerő Jürgen Klinsmann foglalta el a svájci válogatott irányítását átvevő Ottmar Hitzfeld helyét.

Német Szuperkupa:
Borussia Dortmund - Bayern München 2-1 (2-0)
gól: Blaszczykowski (29.), Hajnal (33.) illetve Ekici (72.)

Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: hajnal