Hajnal lehet a Dortmund Messiása

Tavaly az utóbbi húsz évének legrosszabb szereplését produkálta a Borussia Dortmund, miután a Bundesliga 13. helyén zárta a 2007/2008-as szezont. A dortmundiak kerete alaposan átalakult a nyár folyamán, az egyik legismertebb internetes szaklap szerint épp az egyik “új hús”, a Kalsruhe-ból érkezett magyar irányító, Hajnal Tamás lehet az egykori BL-győztes Ruhr-vidékiek feltámasztója.

A brit oldal sorozatában a nagy európai klubok esélyeit latolgatja a szezon kezdete előtt, a Borussia Dortmundról szóló cikkben pedig kiemelt szerep jut a magyar válogatott játékosának, aki a szerző szerint az elmúlt idény egyik sztárjátékosa volt és az érte kicsengetett 1.3 millió euró bombaüzletet sejtet.
A szaklap szerint Hajnal a fifikát, a cseleket jelenti majd a Dortmund amúgy rakkolós középpályás-játékában, a magyar karmester kiegészülve a lengyel Blaszczykowskival, Sebastian Kehllel and Florian Kringével, a brazil Tingával és a Feyenooordtól visszatérő török Nuri Sahinnal a német élvonal egyik legütősebb sorát jelentheti majd a következő évadban.Amennyiben a reményt keltő névsor megfelelő kiszolgálást nyújt majd a gólerős támadóknak (Frei, Valdez, Petric, Klimovicz) és a csapat kibírja a 70-80 ezer néző által generált állandó nyomást, úgy az internetes oldal által előzetesen a 8. helyre rangsorolt dortmundiak Hajnal vezérletével akár merész álmokat is valóra válthatnak.
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: hajnal