Gyepes Angliában is bevette saját kapuját

Gyepes Gábor egy időben a Ferencvárosnál és a magyar válogatott soraiban megbízható játéka mellett átlagosnál gyakrabban előforduló öngóljaival került a reflektorfénybe. A bekk Angliában is szerencsétlenül járt, a Northampton azonban annak ellenére megnyerte nyitómeccsét, hogy a légiós az ellenfelet juttatta vezetéshez.

Az angol harmadosztály rajtjának is volt aktív magyar résztvevője, Gyepes Gábor végigjátszotta a Northampton Town első fordulóbeli összecsapását, sőt, a góllövők közé is feliratkozott. Utóbbiról vélhetően szívesen lemondott volna, hiszen gólnélküli állásnál a saját kapuját vette be akarata ellenére az ötösről az első fél óra végén.
A korábbi válogatott védőnek az esetet követően négy évvel korábbi emlékek elevenedhettek meg. 2004-ben igen balszerencsés szériát élt át a megbízható, akkor a Ferencvárost erősítő hátvéd, egy hét alatt Horvátország és Izland nemzeti együttesét is segítette akaratlanul a címeres mezben, majd, nem sokkal később csapattársát, Szűcs Lajost is mattolta a zöld-fehérek Schalke elleni UEFA Kupa-mérkőzésén.
Gyepes egyébként a tudósítások szerint szerencsétlen mozdulatától eltekintve becsülettel állta a sarat a Suszterek védelmének bal oldalán, az öngól mellett egy sárga lap is bekerült a neve mellé a mérkőzés jegyzőkönyvébe. A légiósnak azért az örömre is volt bőven oka, a csapat ugyanis nyert, 4-2-re páholta el ellenfelét a tíz percen belül megítélt három büntetővel is tarkított összecsapáson.
Northampton – Cheltenham 4-2 (Doig 42., Akifenwa 64., 68. – mindkettőt 11-esből, Constantine 77. ill. Gyepes 33. – öngól, Townsend 74. – 11-esből)
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: gyepes