Gólgazdag döntetlen Montenegró ellen

Válogatottunk szerdán barátságos mérkőzésen fogadta Montenegró együttesét. A mérkőzés 3-3-as döntetlenre végződött, a mieink góljait Hajnal Tamás (2) és Priskin Tamás, a vendégek találatait pedig Staven Jovetic (2) és Simon Vukcevic szerezte.

A finisben mentettünk pontot

Mivel Gera Zoltán térdsérülése nem jött rendbe, a középpályás nem vállalta a játékot. Csapatunk azonban nélküle is fölényben futballozott az első félidőben, többet birtokoltuk a labdát, mint a montenegróiak, ám játékunkban sok volt a pontatlanság, így eleinte ritkán kerültünk helyzetbe. A 29. percben azonban megszereztük az előnyt: Priskin Tamás kényszerítőzött Tóth Balázzsal, aki okosan passzolta vissza a labdát a csatár elé, ő pedig 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-0). A 45. percben azonban egyenlítettek a vendégek. A 16-oson belül Mirko Vucinic okosan belépett Vanczák Vilmos elé, mindketten elestek, Richard Havrilla pedig 11-est ítélt. A büntetőt Stevan Jovetic végezte el, és a jó irányba vetődő Babos Gábor hiába ütött bele a labdába, az a kezéről a jobb alsó sarokba pattant (1-1).

A második játékrészt aktívabban kezdték a vendégek, akik az 51. percben megszerezték második góljukat is, Stevan Jovetic lövése után Babos Gábor kiütötte a labdát, de az érkező Simon Vukcevic 14 méterről a háló jobb oldalába lőtt (1-2). A mieink nem roppantak össze, játszották tovább saját játékukat és az 55. percben megszerezték az egyenlítő gólt. Ekkor Huszti Szabolcs passzolt Vadócz Krisztiánhoz, aki jobbról a kapu előterébe emelt. Ott Hajnal Tamás mellre vette a labdát, majd 11 méterről a kapu bal oldalába helyezett (2-2). Ezután kiegyenlített játékot láthattak a nézők, ám a 68. percben Mirko Vucinic átadása után Stevan Jovetic lépett ki védőink közül, és hét méterről a kapu közepébe lőtt (2-3). A 87. percben azonban ismét egyenlítettünk: a montenegrói 16-oson belül Vukasin Poleksic vetődött ki Halmosi Péter elé, a megítélt büntetőből pedig Hajnal Tamás a bal felső sarokba lőtt (3-3).

Kétszer álltunk fel hátrányból

A döntetlen megfelelt a játék képének, a mieink próbálták a vb-selejtezőkön alkalmazandó játékot produkálni, de most még sok volt a hiba, ami három kapott gólban mutatkozott meg. Viszont kétszer is egyenlíteni tudtunk, szereztünk három gólt, és ha a hibákat orvosolni tudjuk a Dánia elleni mérkőzés előtt, bizakodva várhatjuk első világbajnoki selejtezőnket.

- Most sok hibával futballoztunk, de pozitívum, hogy kétszer is hátrányból álltunk fel - nyilatkozta a meccs után a két gólt szerző Hajnal Tamás. - Azonban túl sokszor hagytuk helyzetbe kerülni ellenfelünket, ebben a Dánia elleni mérkőzésig mindenképpen javulnunk kell. Első vb-selejtezőnk előtt lesz egy hetünk, amelyet közösen töltünk, tehát akad majd időnk a játék csiszolására. Nagyon koncentráltan akarunk futballozni a dánok ellen, és hiszünk abban, hogy győzni is tudunk majd.

- Nagyon jó csapat ellen futballoztunk, amely meglehetősen sok nehézséget okozott nekünk - értékelt Erwin Koeman szövetségi kapitány. - Kiváltképp védőinknek adódtak nehézségeik, mert a montenegróiak igen jól játszották át a középpálya és a védelem közötti területet. Ezt nemcsak jól, de eredményesen is csinálták, mi pedig elkerülhető gólokat kaptunk. Tudjuk, miben kell javulnunk, és bár ez rövid idő alatt nem könnyű, dolgozunk a feladaton. Nagy vonalakban már megvan az a csapat, amelyben bízom, de persze egy-két kérdés mindig van, és a pillanatnyi forma is nagyon fontos.

Forrás: mlsz.hu

Címkék: válogatott