Gera góllal segítette továbbjutáshoz a Fulhamet

Gera Zoltán vezető góljára két találattal válaszolt harmadosztályú Leicester City, ám a Fulham a hajrában fordítani tudott, így a londoniak továbbjutottak az angol Ligakupa második fordulójából. A magyar légiós először talált be tétmeccsen új csapata színeiben.

Kedvező előjelekkel várta a Fulham a Leicester elleni Ligakupa-mérkőzést, a Falusiak Arsenal elleni győzelme és a kétosztálynyi különbség szinte garantálta a londoniak sikerét. Ennek megfelelően a Fulham bátran kezdte a mérkőzést, Zamora és Bullard lövései még csak veszélyesek voltak, de a bajnokikhoz hasonlóan a kezdők között helyett kapó Gera Zoltáné már eredményes is, a 31. percben a magyar válogatott csapatkapitánya ballal, a balösszekötő helyéről lőtt a vendégek kapujának bal sarkába.

A szünet után feltámadt a Leicester, Laczkó Zsolt és Bori Gábor egykori klubja két perc alatt megfordította az eredményt és a hajráig úgy tűnt, hogy a váratlanul jött fordulat a padlóra küldte Geráékat. A 83. percben azonban villant Jimmy Bullard és bombájával egyenlített a Fulham, majd Danny Murphy nem sokkal a lefújás előtt a győztes találatot is megszerezte.

A magyar válogatott csapatkapitánya végigjátszotta a találkozót, a tudósítások szerint hozta a tőle megszokott szellemes, látványos futballt.

A Sunderland a Fulham-től igazolt északír csatár, David Healy hosszabbításban szerzett góljával ejtette ki a Notthingham Forestet. Fülöp Márton a kispadon sem kapott helyet a Fekete Macskáknál.

Fulham – Leicester City 3-2 (Gera 31., Bullard 83., Murphy 90., ill. Dickov 46., King 48.)
Notthingam Forest – Sunderland 1-2 (Earnshaw 60., illetve Bardsley 86., Healy 93.) - hosszabbítás után

Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: gera