Németh Krisztián lehet a Liverpool új 10-ese a szurkolók szerint

Továbbra is kiemelt figyelem övezi Németh Krisztiánt Liverpoolban. A fiatal magyar csatár előző idényben és a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítményével elnyerte a szurkolók szimpátiáját, a drukkerek egy csoportja már a Vörösök új 10-esét látja az utánpótlás-válogatott csillagában.

Németh Krisztián már az előző szezonban is a figyelem középpontjába került, miután sorozatban rugdosta a gólokat és osztogatta a gólpasszokat a Liverpool reserve együttesében. Produkciója nem csak a szurkolók, hanem Rafa Benítez menedzser figyelmét is felkeltette, aki több alkalommal is lehetőséget adott neki a felnőtt együttes felkészülési találkozói során.

Az ifjú támadó nem rettent meg a feladattól, és bíztató játékkal hálálta meg a bizalmat, a holtszezon csúcsaként pedig a zsúfolásig megtelt Anfielden is pályára léphetett. Miután hivatalosan is az első csapat keretének tagja lett, a Vörösök különböző szurkolói fórumain sokakat foglalkoztat a magyar légiós jövője.

Az egyik szurkolói oldalon külön témát nyitottak a Némóval kapcsolatos fejlemények megvitatására, vélemények cseréjére. Mint az ott leírtakból kiderül, a drukkerek igencsak sokat várnak tőle, egymást érik az olyan hozzászólások, melyek – talán jelenleg még kissé túlzóan – a Vörösök kezdőcsapatába követelik.

Van, aki úgy véli, már most kellene kapnia 10-20 perceket a tétmeccseken a sztárok között, van olyan is, aki már most berakná a csapatba Andrij Voronyin helyére, sőt, az ukrán által birtokolt 10-es mezt is Némethnek tartaná fent. Egyöntetű vélemény, hogy az utánpótlás-válogatott húzóembere nem csak előre tolt ékként, hanem a 4-2-3-1-es felállásban amolyan visszavont centerként is megállná a helyét, példaként egy ilyen támadóalakzatot vázol az egyik fórumozó: Mascherano, Xabi Alonso – Gerrard, Németh, Babel – Torres.

Nem hangzik rosszul, de azért ne szaladjunk ennyire előre: vélhetően egy kis időnek még az eddig tapasztalt fejlődési ütemmel is el kell telnie ahhoz, hogy Némó valóban stabil tagja lehessen Rafa Benítez sztárcsapatának. Addig örülni kell minden apró bizonyítási lehetőségnek, és a magyar csatárnak azokat kell az eddig megszokott hatékonysággal megragadnia.

Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: németh