Szalai Ádám: Nem kerestek a válogatottól, de nem is ismernek

Újabb remek teljesítménnyel rukkolt elő a Real Madrid Castillában Szalai Ádám. Az utánpótlás-válogatott csatár a legutóbbi fordulóban az Alfaro ellen duplázni tudott, csapata pedig 3-2-es győzelmet aratott. Szalai elmondása szerint egyre többet írnak róla a madridi lapok, és a játékos külön csatáredzéseket is végez azért, hogy minél hamarabb bekerülhessen a Real Madrid felnőtt keretébe. A fiatal tehetséget eddig senki nem kereste a válogatottól.

A Castilla a legutóbbi találkozóján az Alfaro otthonába látogatott és többek között Szalai két góljának köszönhetően 3-2-re győzött is. A csatár elmondása szerint a Castillának az emberhátrány sem jelentett gondot.

- Igazából most játszottunk először ez ellen a csapat ellen, úgyhogy nagyon nem tudtunk mire készülni. Az első félidőben már 3-0-ra is vezettünk, a szünet után azonban érkezett a már szinte szokásossá váló kiállítás és emberhátrányba kerültünk. Ennek tudnám be a két kapott gólt, de a lényeg, hogy nyertünk – mondta a Pont FM rádiónak Szalai.

A csatár két gólja közül a második igencsak pimaszra sikeredett:

- Az első gólomnál egy kapusunk által kirúgott labdát megcsúsztattam a csapattársamnak, aki lekészítette elém, én pedig a hosszú sarokba lőttem. A második találatomnál egy indítás után lefutottam a védőmet és a kifutó kapus fölött pimaszul a hálóba pörgettem – idézi fel góljait a fiatal csatár.

A válogatott gyenge csatárprodukcióját látva adódik a kérdés, hogy Szalait keresték-e már a válogatottól.

- Láttam a válogatott legutóbbi két meccsét. Úgy gondolom, jó teljesítményt nyújtottunk, de mintha elölről hiányozna egy olyan kvalitású játékos, mint amilyenek a középpályánkon vannak. Nem keresett senki a válogatottól, de azt hiszem, nem is igazán ismernek. Én teszem a dolgom. Megpróbálok minél több gólt szerezni, és akkor előbb-utóbb hívnak majd – tekintett előre az U21-es válogatottnál is számításba vett labdarúgó.

Szalai esetében elkerülhetetlen kérdés a Real Madrid felnőtt csapatába való bekerülés. A fiatal labdarúgó szerint a jó teljesítménye miatt egyre többet írnak róla a helyi lapok és a klubtól is egyre több pozitív visszajelzést kap.

- Jó érzés, hogy egyre többet foglalkoznak velem. Itt Madridban is egyre többet írnak rólam az újságok és a klubtól is sűrűbben kapok visszajelzéseket. Természetesen én is szeretnék egyszer felkerülni a felnőtt kerethez, de ez nagyon nehéz lesz. Ennek érdekében külön csatáredzéseket is végzek, hogy ha arra kerül a sor, akkor felkészült legyek. Hatalmas a konkurencia, ezért nem lesz könnyű dolgom, de azért dolgozom, hogy valamikor sikerüljön bemutatkoznom a felnőttek között is – zárta mondandóját Szalai.

Forrás és fotó: pepsifoci.hu

Címkék: szalai