UEFA-kupa: Dárdaiék a csoportkörbe jutottak

Gólnélküli döntetlent játszott az ír St. Patrick's vendégeként a Dárdai Pált az utolsó 20 percben foglalkoztató Hertha BSC, így a berliniek 2-0-ás összesítéssel az UEFA-kupa csoportkörébe jutottak. A másik mai mérkőzésen a torna három évvel ezelőtti győztese is továbblépett.

Az első mérkőzésen elért magabiztos, kétgólos előny ellenére a Hertha svájci mestere, Lucien Favre nem pihentette legjobbjait, így például pályára lépett többek között a Liverpool-ból kölcsönbe érkezett ukrán Andrij Voronyin is.

A copfos csatár társaihoz hasonlóan ezúttal gól nélkül maradt és mivel a hazaiak sem vették fel estére a góllövő cipőjüket, így sima német továbbjutás lett a vége. Dárdai Pál csereként vett részt a mérkőzésen és végül az utolsó 20 percben kapott lehetőséget. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a hazaiak közül Lynch a 87. percben piros lapot kapott.

Az UEFA-kupa másik mai mérkőzésén a sorozat 2005-ös győztese is továbbjutott, a CSZKA Moszkva hazai pályán nagy csatában, Berezuckij góljával múlta felül a horvát Slaven Belupot, így 2-1-es összesítéssel lépett tovább.

St. Patrick's – Hertha BSC 0-0

Forrás és fotó: pepsifoci.hu

Címkék: dárdai