Gulácsi nagy égéstől mentette meg a Liverpoolt

Magyar mezőnyjátékosai nélkül szenved a Liverpool reserve csapata, mely kedden este újabb 1-0-ás vereséget szenvedett, ezúttal a Manchester City otthonában. A találkozón sérülés miatt nem lehetett ott a pályán a Németh-Simon-Pölöskei trió egyik tagja sem. A liverpooliak különösen Németh hiányát érezték meg, hiszen a magyar csatár tavaly pont a City ellen lépett először pályára, és azonnal duplázott is. Most rendkívül gyenge teljesítmény nyújtott a Liverpool, amelynek kapuját Gulácsi Péter őrizte. Gulácsi több nagy bravúrt is bemutatott, és kulcsszerepe volt abban, hogy nem szenvedett kínosan nagyarányú vereséget Gary Ablett csapata.

A meccs egyetlen gólja az első félidő közepén esett, amikor egy szabadrúgás után lecsorgó labdát Daniel Sturridge szinte a gólvonalról perdített a hálóba, Gulácsinak esélye sem volt a hárításra. A magyar kapus nem panaszkodhatott dologtalanságra, hiszen mindkét játékrészben többször hozták nehéz helyzetbe a meglehetősen szellősen védekező társai.

A második félidőben San Jose például úgy fejelt haza egy labdát, hogy azzal szinte kihagyhatatlan ziccerbe hozta a City csatárát, Sturridget, aki azonban nem tudott túljárni a magyar kapus eszén, és Gulácsi végül lábbal hárítani tudott. Nem sokkal később ismét Sturridge-Gulácsi párbaj következett, és egy 12 méteres bombát fogott vetődve az U19-es válogatott kapuvédője.

A mérkőzést és Gulácsi remeklését egyébként a helyszínen tekintette meg Rafa Benitez és segítője Sammy Lee, de a Manchester City menedzsere, Mark Hughes is ott ült a lelátón. Összességében A Liverpoolnak alig voltak próbálkozásai, helyzetig se nagyon jutottak a vörösök, akiknél sem az első félidőben játszó Ngog, sem a két spanyol, Pacheco illetve Bruna, nem volt képes átvenni Németh szerepét.

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: gulácsi