Tőzsér és Tóth is befutott Genkben

Egyre több jó hír érkezik Belgiumban játszó honfitársainkról: Tőzsér Dániel legutóbb győztes gólt szerzett a kétszeres bajnok KRC Genk színeiben, Tóth Balázs pedig megalkuvást nem tűrő játékával a genki szurkolók egyik kedvencévé vált. A jelek szerint a magyar duó nélkülözhetetlen párost alkothat az idén is a dobogóért küzdő limburgi egyesületnél.

Tőzsér Dániel júniusban igazolt a Genkhez (Horváth Ferenc egykori klubjához), a hírek szerint 1,5 millió eurót fizettek a belgák a magyar középpályásért, aki az athéni AEK-et hagyta ott a kék-fehérek kedvéért. A magyar légiósnak a beilleszkedésben nagy segítségére volt a Genk színeiben már egy idényt lehúzó Tóth Balázs, aki még 2007-ben került Belgiumba a török Kayserisportól.

A két magyar középpályás a nyári igazolásokkal, így a szlovák Nemeccel, a cseh Pudillal, vagy a brazil Joao Carlosszal kiegészülve húzóemberei a Genknek, Tőzsér például legutóbb főszerepet játszott a Mechelen ellen megnyert meccsen, miután győztes gólt fejelt a vendégek hálójába.

Bár Tőzsér jelenleg nem tagja a válogatott keretnek, vélhetően a további jó játék és a kerettag Tóth Erwin Koemant megcélzó esetleges protezsálásának köszönhetően akár hamarosan újra magára öltheti a címeres mezt. Addig marad számára a Genk és Belgium egyik legfanatikusabb szurkolótáborának kiszolgálása, gólok és gólpasszok formájában.

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: tóth, tőzsér