Gólokkal ajánlgatja magát Koemannak

Priskin Tamás a Southampton ellen megszerezte első bajnoki góljait ebben az idényben, s jelezte, szeretne visszakerülni a magyar válogatottba.

Számított arra, hogy egyszerre törik meg a jég, és első góljait csapata első idegenbeli sikere kíséri?
-Nem nagyon. A saját szereplésem bosszantott, a csapaté meg furcsa volt. Az előző szezonban idegenben voltunk jók, hazai pályán pedig fontos pontokat hullajtottunk el, míg most épp fordítva van.
A sorozat megtöréséhez kellett két Priskin-villanás is.
-Az első gól előtti szögletnél felmentem fejelni, de lepattant előttem a labda, amelyet aztán ballal lőttem be. A másodiknál szabadrúgást követően bólintották elém a labdát, és sarokkal tettem a Southampton kapujába.
Az előző szezonnal ellentétben mostanában rendre kezdő. Minek köszönhető a változás?
-A nyáron az egyik nagy vetélytársam távozott a posztomról, talán ennek is szerepe lehet abban, hogy többet futballozhatok. Emellett jól is megy a játék, és az sem tesz rosszat, hogy Aidy Boothroyd is bízik bennem, és nem tesz ki az első hiba után a csapatból. A góltalanság miatt nem volt különösebb nyomás rajtam, persze hiányzott, hogy a kapuba találjak. Most már abban bízom, hogy nem állok meg ennél a két gólnál.
Legutóbb még a rájátszásban szerepelt a Watford, most viszont csak tizenhatodik. Meggyengültek?
-Néhányan elmentek ugyan, de nem érzem, hogy gyengültünk volna. A Wolverhampton ugyan nagyon elhúzott tőlünk, de ha vet egy pillantást a tabellára, észreveheti, hogy rendkívül szoros a Championship mezőnye. Tizenhatodikak vagyunk, hat pont választ el bennünket a kiesést jelentő helyektől, viszont a már rájátszást érő pozícióban lévő Sheffield United is csak hárommal vezet előttünk. Továbbra is az a célunk, hogy bekerüljünk a playoffba.
Ha már célok: gondol a válogatottságra? Erwin Koeman eddig csak Montenegró ellen számított önre, akkor gólt is szerzett, azóta viszont nem kapott meghívót.
-Nem tudom, miért mellőznek. Gondolom, a kapitány más játékosokat is ki akart próbálni a posztomon. Kicsit csalódott vagyok, de a dán meccs előtti keretszűkítésnél is elmondták, ha folyamatosan lehetőséget kapok és jól teljesítek a Watfordban, ismét pályára léphetek a válogatottban is. Most azon vagyok, hogy meccsről meccsre jobban játsszam.

Forrás és fotó: www.nso.hu

Címkék: priskin