Hétvégi Bundesliga eredmények (2008.11.07-09.)

Németország
Bundesliga 1.


Hamburg - Dortmund 2:1 (Hajnal Tamás végigjátszotta a találkozót)
A kikötővárosiak már a 9. percben vezetést szereztek az előző szezonban még a Dortmund-ban szereplő Mladen Petric révén, s a 33. minutumban már kétgólos volt a hazaiak előnye, miután Ivica Olic mattolta Roman Weidenfeller-t. Bár a 48. percben Hajnal Tamás szépített, az egyenlítés nem jött össze a BVB-nek.

1.FC Köln - Hannover 2:1 (Huszti Szabolcs végig a pályán volt)Az első félidő elején többet támadtak a hannoveriek, és ezt ki is tudták használni: Jan Schlaudraff góljával vezetést szereztek a 15. percben. A 42. percben jött a válasz: Pedro Geromel egalizált egy szöglet utáni fejesből - Huszti Szabolcs már csak a kapu mögül tudta a labdát kikanalazni. A második játékrészben fordítottak a hazaiak: a csereként beállt Wilifred Sanou lőtt kapura, a játékszer Mike Hankén megpattant, s ez megzavarta Florian Fromlowitz-ot. Három minutumra rá szabadrúgáshoz jutott a 96, amelyet Huszti végzett el: a magyar válogatott középpályás hatalmas kapufát lőtt - a sistergős löket a lécről a gólvonalra, majd onnan kifelé pattant. A mérkőzés hajrájában Pierre Womé kezezett a tizenhatoson belül, ám a bíró sípja néma maradt. Az utolsó percekben nagy Hannover-nyomás közepette Frank Fahrenhorst fejesét védte hatalmas bravúrral Faryd Mondragón. Az utolsó percben Jiri Stajner-t kiállította a játékvezető, miután gyomron vágta Youseff Mohamad-ot.

Hertha BSC - Hoffenheim 1:0 (Dárdai Pál végigjátszotta a találkozót, ill. Lőw Zsolt nem kapott lehetőséget)
A hazaiak Andriy Voronin 70. percben lőtt góljával nyertek, Dárdai Pál végigjátszotta a kilencven percet a Herthában, Lőw Zsolt a kispadon nézte együttese vereségét.

Bundesliga 2.
Augsburg - Greuer Fürth 1:1 (Torgehelle Sándor végigjátszotta a mérkőzést, Szabics Imre nem játszott)
Torghelle Sándor a megszokottaknak megfelelően a kezdőcsapatban kapott helyet az Augsburgnál, mely az élmezőnybe tartozó Fürthöt látta vendégül. Az esélyeknek megfelelően a vendégek szerezték meg a vezetést a két szomszédvár rangadóján, a szünet után azonban rákapcsolt az FCA, és egy pontrúgásból teljesen megérdemelten egyenlített.
Torghelle Sándor bár ezúttal nem tudta érdemben veszélyeztetni a látogatók kapuját, nagyon hasznos mezőnymunkája miatt végigjátszhatta a találkozót, melyen nagyon értékes pontot szerzett a hátsó régiókban tanyázó bajor kiscsapat.