Dárdai: A bor még két-három évre erőt ad

Dárdai Pál a hétvégén 250. alkalommal lépett pályára a Bundesligában a Hertha játékosaként, így igen közel került ahhoz, hogy a klub örökranglistájának élére ugorjon. A válogatott középpályás nem emiatt, de még kér-három évig játszani akar, családja és a bor ad erőt neki.

Dárdai 1996 óta megszakítás nélkül a Hertha BSC futballistája, a szurkolók imádják, valóságos intézménnyé nőtte ki magát, és ami talán még fontosabb, minden edzőjénél előbb-utóbb stabil helyet harcolt ki magának a kezdőcsapatban. A 250. meccs apropóján egy hosszabb beszélgetést közöl vele az Öreg Hölgy hivatalos honlapja, melyben a magyar válogatott futballista a kitartás, a sikerek titkára is rávilágít.

– Harcos vagyok, soha nem adom fel, ebből merítek erőt. Meg persze a borból és a családomból. Három csodálatos gyermekem van, akikkel remekül megértjük egymást, és a feleségem is fantasztikus asszony. Nem nehéz jól teljesíteni, ha ilyen otthon várja az embert – nyilatkozta a légiós, majd azért azt is elárulta, már nem minden olyan, mint régen.

– Amikor még fiatal voltam, ha valaki a lefújás után kérdezte volna, akarok-e egyből még egy meccset játszani, gondolkodás nélkül igent mondok. Most már azért inkább a forró zuhanyra meg egy pohár jó borra szavazok.

Dárdainak még 30 meccsre van szüksége van ahhoz, hogy beérje a legendás Michael Sziedatot a házi szereplési rangsor élén.

– Gyakran szembesítenek ezzel mostanság, de igyekszem nem foglalkozni a számokkal. Igazi hősökkel említenek egy lapon, és ha a Magyarországon, itt, és a válogatottban lejátszott meccseimet összeadjuk, azért szép szám jön ki. Olyan rossz focista tehát nem lehetek – mondta ezzel kapcsolatban a hatalmas munkabírású labdarúgó.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: dárdai