Kétgólos győzelemmel zárta az évet a Koeman-csapat


Torghelle Sándor és Gera Zoltán találataival 2-0-s győzelmet aratott a magyar válogatott Észak-Írországban. A mieink végig jobban játszva, több helyzetet kialakítva múlták felül a szigetországi válogatottat, így zsinórban harmadik győzelmüket aratták úgy, hogy még gólt sem kaptak. Összességében az egész csapat dicsérhető, Babos Gábor például magabiztos teljesítményét gólpasszal koronázta meg.

Meglehetősen zord időjárás fogadta a mieinket Belfastban, ahol előbb csak a heves széllel, majd később már a havas esővel is meg kellett küzdenie Geráéknak. Az elejétől fogva a mieink kezdeményeztek többet és az első helyzet is a fehér mezes magyar válogatotté volt.

A 14. percben Vadócz ugratta ki Torghellét, aki kisodródva kevéssel mellé lőtt. Ezt követően is mi támadtunk többet, az északírek jobbára csak a védekezésre koncentráltak. A 25. percben Rudolf rázta le védőit, majd Torghelléhez passzolt, aki remek testcselével két védőt is elküldött, lövése azonban gyengére sikeredett. A 33. percben ismét Rudolf volt aktív, védője mellett betört a tizenhatosra, az alapvonalról visszatette a labdát, azonban az érkező Huszti eltörte azt. A hátralévő időben beszorítottuk a vendéglátókat, akiknek nem is volt helyzetük az első félidőben.

A játékrész végén Clingan és Juhász fejelt össze, mindkettejüket hosszasan ápolni kellett. Az első negyvenöt percben főként Huszti, Vadócz, Bodnár és Rudolf jó játékának köszönhetően sokkal jobb játékot mutatott a magyar válogatott vendéglátójánál.

Jól kezdtük a második félidőt is, ám helyzete az északíreknek volt előbb. Az 53. percben Brunt beívelését Healy fejelte kapura, ám Babos óriási bravúrral védett. Négy perc múlva beérett a magyar fölény, egy középpályán megszerzett labdával Huszti tört kapura, a tizenhatoson belül középre passzolt, ahol jött Torghelle és a bal alsóba helyezett.

A vezető gólunk után nagyon beleerősítettek az északírek, akik felső kapufáig is eljutottak, ám ezt követően ismét átvettük az irányítást és Gera előbb fejesből még Manust találta el, a 71. percben aztán már nem hibázott, Babos kirúgása és egyben gólpassza után kilőtte a jobb alsót.

Három perc múlva Healy szabadrúgását kellett védenie Babosnak, ám az északírek a hátralévő időben nem igazán tudtak mit kezdeni velünk, viszont rendkívül alattomos szabálytalanságokkal tördelték a játékot.

A hajrában cserék tördelték a játékot, a mieink pedig nyugodtan tartották előnyüket. Az eredmény már nem változott a lefújásig, a magyar válogatott zsinórban harmadik meccsét nyerte meg úgy, hogy gólt sem kapott.

Észak-Írország - Magyarország 0-2 (0-0)
Gól: Torghelle (57.), Gera (71.)
Észak-Írország: Taylor (Tuffey, 46.) - Duff (McGinn, 55.), Evans, McGivern, Baird - O'Connor (Shiels, 81.), Brunt (Paterson, 69.), Clingan, Gillespie - Healy (Thompson, 89.), Lafferty (Feeney, 46.)
Magyarország: Babos - Bodnár, Vanczák, Juhász, Halmosi - Gera, Tóth B. (Dárdai, 89.), Vadócz, Huszti (Dzsudzsák, 84.) - Torghelle (Fezcesin, 81.), Rudolf

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: válogatott