Gyepes vagy Vaskó lehet Koeman jokere?

Erwin Koeman szövetségi kapitány számára az Albánia elleni világbajnoki selejtező előtt a legnagyobb feladatot a sárga lapos eltiltások által tizedelt védelem befoltozása jelenti. A holland mesternek a jelek szerint több jelöltje is akad, köztük az uralkodása alatt eddig mellőzött Gyepes Gábor és Vaskó Tamás.

A magyar labdarúgó válogatott március 28-án, Albániában folytatja szereplését a világbajnoki selejtező-sorozatban, a kulcsfontosságú találkozó előtt viszont még egy mérkőzés áll Erwin Koeman rendelkezésére, hogy megtalálja szkipetárok elleni csapatát.

Az egyelőre a háborús helyzet miatt bizonytalan, február 11-ei, Izrael elleni összecsapáson, és az összetartásokon a holland mester legfőbb feladata az lesz, hogy az eltiltott Juhász Roland és Bodnár László nélkül is működőképes védőnégyest csiszoljon össze. A szakember korábbi nyilatkozataiban elmondta, a legnagyobb fejtörést a belga Anderlecht hosszú ideje megbízhatóan teljesítő bekkjének pótlása jelenti számára, de már megvannak a jelöltjei is a feladatra.

Úgy fest, a kapitány leginkább a légiósokban gondolkodik, mégpedig olyan külföldön játszó magyarokban, akik eddig az ő irányítása alatt nem sok szerephez jutottak. Az mlsz.hu beszámolója szerint Koeman a közeljövőben többször is Nyugat-Európába megy, ahol több hátvédet is megtekint.

A sort a holland szombaton Vaskó Tamással kezdi, a Livorno és az Avellino összecsapásán a hórihorgas, nála eddig a kerettagságig jutó védő mellett Szatmári Lórándot és Koman Vladimirt is szemügyre veheti optimális esetben.

Itáliában Koeman Anglia felé veszi az irányt, ahol a szintén jó esetben kerettag Tímár Krisztián (Plymouth – Bristol City, január 27.) illetve az utóbbi években elfelejtett, ám remek formája miatt ismét reflektorfénybe kerülő Gyepes Gábor (Cardiff – Watford, február 3.) teljesítményét szemrevételezi. A walesiek magyarja kézenfekvő megoldás lenne, hiszen akár Juhász helyén, középen, akár Bodnár újabb betöltött pozíciójában, a bal oldalon bevethető.

Utóbbi meccsel a kapitány két legyet üt egy csapásra, hiszen a londoniak soraiban szereplő Priskin Tamást is egy füst alatt megnézheti.

Forrás: www.pepsifoci.hu