Hajnalék előnyből, hazai pályán estek ki


Hazai pályán esett ki Hajnal Tamás csapata a Német Kupából. A magyar légiósát másfél félidőn át foglalkoztató Dortmund úgy kapott ki 2-1-re a Werder Brementől, hogy a meccs elején Alex Frei révén még vezetést szerzett. Válogatott légiósunk néhány jó passzal jeleskedett.

A Dortmund igen hamar, már a 11. percben előnybe került Frei révén, a svájci egy remekül alkalmazott előnyszabálynak köszönhetően válthatta gólra Zidan átadását. A meccs ezután igazán csak a második félidő elején pörgött fel, akkor azonban egymást érték a veszélyes helyzetek.

Míg a BVB nem tudta megszerezni a második találatot, a Werder Hugo Almeida zseniális egyéni megmozdulásával kiegyenlítette az állást. A gól felrázta a vendégeket, Diego szabadrúgását követően Pizarro a vezetést is megszerezte a zöld-fehéreknek, és mivel az a zárásig kitartott, a hajrára feljavuló Bremen jutott a legjobb nyolc közé.

Hajnal Tamás természetesen a Dortmund kezdőcsapatában kapott helyet az összecsapáson, és bár elmaradt csúcsformájától, azért néhány remek gyilkos passzra futotta erejéből, ezeket azonban Zidan elpocsékolta. A játékmestert a második félidő közepén Sahin váltotta.

Dortmund – Bremen 1-2 (Frei 11. ill. H. Almeida 62., Pizarro 80.)

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: hajnal