Király fél évre Németországba igazolt


A Kicker című német lap értesülései szerint Király Gábor fél évre a Bayer Leverkusen együtteséhez igazolt. Mint arról korábban a pepsifoci.hu is beszámolt, a gyógyszergyáriak harmadik számú kapust kerestek és úgy tűnik, Király személyében találták meg a megfelelő megoldást. A hírek szerint a 32 éves hálóőr a szezon végéig ír alá a Leverkusenhez és ingyen érkezik a Burnleytől.

A hetvenszeres válogatott Király jó ideje csak harmadik számú kapus volt a Burnleynél, és a Leverkusen ajánlatát annak ellenére fogadta el, hogy a Bayernél is hasonló szerepet szánnak neki. A csapat elsőszámú kapusa ugyanis a német válogatottnál is számításba vett René Adler, akinek helye gyakorlatilag beton biztos a Leverkusen kapujában.

A térdsérülést szenvedő Benedikt Fernandez helyére azonban mindenképpen szüksége volt egy megfelelő képességekkel rendelkező kapusra a Bundesligában jelenleg 5. helyen álló együttesnek, és a jelek szerint a választás Királyra esett, aki a kicker információi szerint fél éves szerződést kötött újdonsült klubjával. A rutinos hálóőr számára nem lesz ismeretlen a németországi légkör, hiszen korábban hét éven keresztül védte a Hertha kapuját.

Ezt követően megfordult a Crystal Palace, majd kölcsönben a West Ham és az Aston Villa csapatainál is, és ezt követően igazolt a Burnleybe. Itt az első időkben kezdőként számoltak vele, ám a dán Brian Jensen érkeztével kiszorult a csapatból, mígnem végül a harmadik számú kapus pozíciójába nem került. A téli átigazolási időszakban több ajánlata is volt, ám ezek egyike sem volt olyan komoly, amely klubváltást eredményezett volna.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu