Huszti az UEFA-kupa győztes Zenithez igazolt


Huszti Szabolcs négy éves szerződést kötött az UEFA-kupa győztes Zenit Szentpétervár együttesével. Mint arról korábban a pepsifoci.hu beszámolt, a Hannover magyar szélsőjéért a Bundesligás Hamburg és egy külföldi csapat jelentkezett be, és a klub hivatalos tájékoztatása szerint a magyar válogatott középpályás végül az orosz sztárcsapat ajánlatát fogadta el, mellyel négyéves szerződést kötött.

Huszti jövője már régóta kérdéses volt Hannoverben, a játékos és a klub szerződéshosszabítási tárgyalásai többször is megrekedtek, télen pedig több Nyugat-európai csapat is komolyan érdeklődött iránta.

A Portsmouth együttese még külön megfigyelőt is küldött Huszti miatt a válogatott észak-írek elleni meccsére, a legkomolyabban azonban a hírek szerint a Celtic üldözte a magyar szélsőt.

A skótok készek lettek volna akár 3 millió fontot is megadni a Hannover sztárjáért, ám a németek végül visszautasították a mesés ajánlatot. Huszti azonban ezután sem tétlenkedett, a felkészülési időszakban például kiharcolt és értékesített egy büntetőt a világsztárok sorát felvonultató Milan ellen, így a napokban újabb ajánlatok érkeztek a magyar szélső iránt.

Akkor a Hamburg, valamint egy külföldi együttes jelezte vételi szándékát, és a hannoveriek ekkorra belátták, ha pénzt akarnak látni Husztiból, el kell engedniük. Mostanra már biztossá vált, Huszti Szabolcs az UEFA-kupa címvédő orosz Zenit Szentpétervár csapatához igazol, a pontos részletek azonban még nem ismertek.

- Huszti Szabolcs az elmúlt közel három évben rengeteg fontos gólt szerzett csapatunknak. Ezt nem fogjuk elfelejteni, ám nem is akartunk a személyes tervei útjába állni - kommentálta a klub egyik legnagyobb sztárjának elvesztését Martin Kind, a Hannover elnöke.

Huszti 2006-ban igazolt Hannoverbe a francia Metz együttesétől, és 81 mérkőzésen 17-szer talált az ellenfelek hálójába, emellett pedig 20 gólpasszal szolgálta ki társait.

A magyar szélső igen patinás klubhoz került, hiszen a Zenit tavaly végképp felírta magát Európa futballtérképére miután előbb megnyerte az UEFA-kupát, majd az Európai Szuperkupát is elhódította.

Az egyszeres orosz bajnok és kupagyőztes csapat vezetőedzője az a holland Dick Advocaat, aki korábban holland (PSV) és skót (Rangers) bajnoki címet is szerzett, mielőtt a Zenitet a csúcsra vezette volna, de szövetségi kapitányként irányította a holland és a Dél-koreai válogatottat is.

Az orosz csapat keretét egytől-egyig kiváló futballisták alkotják, elég csak Andrei Arsavin, Anatolij Tyimoscsuk, Fatih Tekke, Pavel Pogrebnyak vagy Vjacseszlav Malafejev nevét említeni.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: átigazolás, huszti