Az orosz sajtó: Jól jár Husztival a Zenit


Igen pozitív visszahangja van Huszti Szabolcs Zenittel való megállapodásának az orosz sajtóban, amely szerint az UEFA Kupa-győztes remek vásárt csinált a magyar leigazolásával, akit kiváló képességű, kitünő technikájú és rendkívül gyors futballistaként írnak le.

A Bayern kivégzőjeként említi Huszti Szabolcsot legfrisebb számában a Sport Express. Az orosz lap németországi tudósítója igen pozitívan ír a magyarról, illetve annak Bundesligában eltöltött időszakáról, kiemelve, hogy 2006 novemberében a Hannover – története során először – az ő góljával diadalmaskodott a Bayern München otthonában, míg 2008 szeptemberében ugyancsak Huszti jelentette a végzetet a bajoroknak, amikor büntetőjének köszönhetően húsz év után először győzedelmeskedtel felettük a hannoveriek hazai pályán. Huszti képességeit bizonyítandó, az újság közli a magyar Bundesliga statisztikáját: 81 mérkőzés, 17 gól, 21 gólpassz.

A lap szerint a Zenit mestere, Dick Advocat már jóideje szemet vetett Husztira, a "külsősök" számára mégis meglepetést jelentett az egykori ferencvárosi gyors leigazolása, az újságíró szerint azonban egyértelműen pozitív meglepetést.
- Kiváló technikájú, kiemelkedően gyors, egészen kitűnően passzoló futballista, aki nagyszerűen lő bal lábával, és aki rendkívül jól olvassa a játékot – idézi a lap Ilya Kentsiget, a Hannover korábbi menedzserét, aki anno felfigyelt a magyarra. - Meggyőződésem, hogy a Zenit nagyon jól járt Huszti leigazolásával.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: huszti