Kivételezik Lisztessel a Rostock edzője


Lisztes Krisztián nem elégedett Bundesliga II-es debütálásával, a magyar légiós sokkal többet vár magától, mint amennyit a Duisburg elleni vesztes bajnokin nyújtott. A középpályás elmondása szerint főleg fejben fáradt el, egy előjoga viszont továbbra is megvan a csapaton belül.

Lisztes az egész csapattal együtt a várakozásokon alul teljesített a szezonnyitón, ezért természetesen nem is elégedett saját teljesítményével. Bár kétségtelenül látszott, technikai tudása messze a többiek átlaga fölött van, az irányítónak még vissza kell szoknia a német tétmeccsek ritmusába.

– Nagyon nehéz helyt állni a Bundesliga II-ben, hiszen igen kemények az ellenfelek, sokkal több a párharc, mint egy osztállyal feljebb. Ehhez kell igazítanom a saját játékomat is. Fizikailag jól bírtam a meccset, de fejben nagyon elfáradtam – mondta a 49-szeres válogatott játékos az Ostsee Zeitungnak.

Lisztes egyébként különös előjogot élvez az öltözőben, a közös múltra tekintettel ugyanis tegezheti Dieter Eilts mestert, ami egyébként senkinek sem megengedett.

– Ettől még nem vagyok kedvenc, ugyanaz vonatkozik rám, mint bárki másra – vázolta véleményét ezzel kapcsolatban a játékmester.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: lisztes