Szalai, a kétméteres "kis Puskás"


Természetesen amint nyilvánosságra került, hogy Szalai Ádámot benevezi a Bajnokok Ligája tavaszi küzdelmeire a Real Madrid, azonnal megindultak a találgatások, mire is lehet jó a magyar légiós az elitsorozatban. Az egyik országos sportlap igen derűlátó a csatár kilátásait illetően.

A Real Madrid ügyeiben igencsak jól értesült, a klubhoz közel álló AS egyik szakírója kisebb elemzést készített Szalai Ádámmal kapcsolatban, melyben azt boncolgatja, milyen mértékben lehet a csapat hasznára a támadó a Bajnokok Ligájában.

Már a cím is egyértelműen jelzi az írás kicsengését: „Szalai, a kétméteres kis Puskás”. A lap egyértelműen pozitívan viszonyul a magyarhoz, nem tartja egyáltalán rosszul sikerült lépésnek, hogy a milliókért szerződtetett Klaas-Jan Huntelaar helyett a Castilla kiválósága lehet részese a BL-menetelésnek. Sőt, a szerző kimondottak üdvözítő megoldásnak tartja, hogy házon belül sikerült az európai kupaporondra is alkalmas játékost találni.

A szakíró nem fukarkodik a megtisztelő jelzőkkel Szalaival kapcsolatban, Puskás és Kubala unokájának, gólérzékenységére utalva Valdebebasi Gyilkosnak (Valdebebas a Real edzőközpontja, a Castilla otthona – a szerk.) titulálja a légióst, aki szerinte igen hamar elhallgattathatja a kétkedőket, annyit, mint amit Javier Saviola az utóbbi hónapokban hozzátett a játékhoz, percek alatt nyújtani fog.

Szalait végül egy igen illusztris társaságban is elhelyezi: a Real újkori BL-címeiben mindig segédkezett egy saját utánpótlásból felhozott futballista – a hetedikben Víctor, a nyolcadikban Aganzo, a kilencedikben Pavón –, ez a szerep vár reményei szerint a magyar utánpótlás-válogatott csatárra is.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: szalai