Hosszabbításban jutottak elődöntőbe Tőzsérék

A Belga Kupa elődöntőjébe jutott a Genk, miután Tőzsér Dániellel és a sérülése után visszatérő Tóth Balázzsal a soraiban a hosszabbításban kiharcolta a győzelmet a Gent ellen. Tőzsérék hátrányból vágtak neki a mérkőzésnek, és 2-1-es összesítéssel léptek tovább a legjobb négy közé.

A negyeddöntő első összecsapásán egygólos hátrányt szedett össze a Tőzsérrel felálló, Tóth Balázst pedig sérülés miatt nélkülöző Genk.

A visszavágón bő félóra elteltével azonban Vossen találatának köszönhetően egalizált a Tőzsérrel és Tóth-tal a kedzőben pályára lépő Genk, ismét nyíltá téve ezzel a továbbjutás kérdését. A rendes játékidőben már nem változott az eredmény, összesítésben 1-1re álltak a csapatok, Tőzsérék így "túlórára" kényszerültek.

A 97.percben aztán büntetőhöz jutott a hazai gárda, Da Silva pedig értékesítette azt, előnyhözhöz juttatva ezzel a Genket. A vendégek képtelenek voltak felzárkózni a mindkét magyart végig a soraiban tudó hazaiakkal szemben, így a 2-1-es összesítéssel a Genk jutott a legjobb négy közé.

Belga Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Genk – Gent 1-0, hosszabbítás után 2-0, továbbjutott: Genk (2-1)

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: tóth, tőzsér