Hajnal ötletei egy pontot hoztak a Dortmundnak

Hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Dortmund a kiesés ellen küzdő Cottbus-szal a Bundesliga 20. fordulójában. A házigazdák összességében visszafogottan futballoztak, kizárólag egy ember szállította az ötletes megoldásokat: Hajnal Tamás. A Hamburg győzelmével feljött a dobogóra.

A meccs hazai rohamokkal kezdődött, Hajnal Tamás beadása volt az első veszélyesebb momentum. A magyar irányító a későbbiekben is a gárda legaktívabb embere maradt, ha sikerült veszélyt teremteni az Energie kapuja előtt, akkor abban a játékmesternek benne volt a keze. A 29. percben Tingát játszotta meg, a brazil azonban nem tudta hozzátenni a magáét az akcióhoz, így odalett a lehetőség.

Teljesen váratlanul szerezte meg a vezetést a vendégcsapat, Skela kisszöglet utáni tekerése visszajött a kapufáról, a lecsorgót Cagdas vágta a hálóba. Öt perc múlva már jött is a válasz: Hajnal szöglete után a gólszerző Kehlt birkózta le, a megítélt tizenegyest a svájci Frei értékesítette.

Fordulás után is mezőnyfölényben futballozott a BVB, a magyar irányító sem maradt adós a jó labdákkal. Előbb Valdezt találta meg egy beíveléssel, majd Freit egy beadással. Utóbbi átadást a kolléga egyből kapura bombázta, Tremmel azonban hatalmas bravúrral szögletre mentett.

Mivel a látogatók kihúzták újabb kapott gól nélkül, a Dortmundnak be kellett érnie egy ponttal, így tizenegyedik hazai meccsén már nyolcadszor játszott döntetlent Jürgen Klopp együttese.

A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy Hajnal Tamást a 90. percben lecserélte edzője, a koreai Lee pedig durvaságért a hosszabbítás másodperceiben piros lapot kapott.

Dortmund – Cottbus 1-1 (Frei 36. – 11-esből ill. Cagdas 31.)

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: hajnal